07.07.2017 - 11:52 | Son Güncellenme:
Öğrencilerinin yalnızca akademik alanda değil, sosyal ve küresel alanda da gelişimini hedefleyen, buna yönelik olarak yabancı dil eğitimi, yurt içi, yurt dışı staj imkânları ve değişim programları uygulayan Özyeğin Üniversitesi, girişimci ve araştırmacı kimliğiyle sunduğu kapsamlı eğitim programını ve sağladığı imkânları, aday öğrenciler ve aileleriyle paylaşacak. Aday öğrencilerin akademisyenlerle görüşerek doğrudan bilgi de alabileceği tanıtım günleri, 8 Temmuz'da başlayacak ve 26 Temmuz'a kadar devam edecek. Tanıtım günleri süresince Altunizade'den sabah saat 09:45'te başlayıp saat 15:45'e kadar her 45 dakikada bir Çekmeköy Kampüsü'ne ücretsiz ulaşım sağlanacak.
“Eğitim modelimizle başarıda tesadüflere yer yok”
Aylardır devam eden üniversite giriş sınavları maratonunun ardından, öğrenciler geleceklerine yön verecek son kritik viraja girdi. Girişimciliği ve yenilikçi eğitim anlayışıyla öne çıkan Özyeğin Üniversitesi, Sektörel Eğitim Programları ile fark yaratmaya devam ediyor. Başarıda tesadüflere yer olmadığının altını çizen Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, üniversite ve iş yaşamını entegre ettikleri eğitim programı sayesinde öğrencilerin çalışma hayatına bir adım önde başladıklarını söyledi.
Prof. Dr. Esra Gençtürk, dünya standartlarında sundukları eğitimin yanı sıra kimliğini keşfetme, yetkinliklerini geliştirme, hedeflerini belirleme ve toplumsal sorumluluklarını sahiplenme fırsatının başarının yolunu açtığını belirterek, öğrencileri 360 derece kucaklayan eğitim modelleri sayesinde teorik eğitimi pratik ile desteklediklerini ve öğrencilerinin iş hayatına bir adım önde başladıklarını söyledi.
Üniversite ve iş hayatı entegre
Yenilikçi ve girişimci eğitim anlayışı çerçevesinde araştırmacı kimliğiyle fark yaratan öğrenciler yetiştirmeye odaklandıklarını ifade eden Gençtürk, Sektörel Eğitim Programı ile üniversite yaşamına iş yaşamını entegre ettiklerini söyledi.
Fakültelerde 2. sınıflar için zorunlu olan Sektörlere Giriş ve Yetkinlik Yönetimi dersinin yanı sıra 3. sınıfta Sektörel Uzmanlık, 4. Sınıfta ise Sektörel Proje uygulamaları ile öğrencilerinin tüm sektör dinamikleri konusunda bilinçlenmelerini sağladıklarının altını çizen Gençtürk, sözlerine şöyle devam etti: “Bu eğitim modeli ile öğrencilerimizin kendi yetkinliklerini keşfetmelerini ve iş hayatını henüz öğrenciyken deneyimlemelerini sağlıyoruz. Bu derslere ek olarak öğrencilerimizin üniversiteye adım attıkları ilk yıldan itibaren yurtiçi-yurtdışı kredisiz yaz staj olanaklarının, 2. sınıf sektörel derslerinden sonra zorunlu staj yapma hakkının, üniversitemizin çeşitli birimlerinde sigortalı ve maaşlı olarak yarı zamanlı çalışma imkanlarının, öğrencilerimizin mesleki geleceğine önemli katkılar sağladığına inanıyorum.”
Sözlerini üniversitenin Sectoral Orienteering etkinliğini anlatarak sürdüren Gençtürk, “Özyeğin Üniversitesi olarak ders ve staj imkânlarına ek olarak, hazırlıktan son sınıfa kadar tüm öğrencilerimizi iki hafta süren Sectoral Orienteering etkinliğiyle farklı sektörlerden yönetici, girişimci, sanatçı ve sporcularla bir araya getiriyoruz. 2017 yılında 97 kurumla birlikte düzenlediğimiz 104 farklı etkinlikte, öğrencilerimiz 200'ün üzerinde sektör lideriyle iş hayatına temas etti. Özetle, öğrencilerimiz son sınıfa geldiklerinde ‘mezun olunca ne yapacağım' sorusuna eğitim süreci içinde yanıt bulmuş oldukları gibi, aynı zamanda iş deneyimleri sayesinde özgeçmişleri ile bir adım önde oluyorlar” dedi.
ÖzÜ'de profesyonel iş yaşamına yönelik düzenlenen etkinliklerin yanı sıra öğrencilerinin gelişimlerine yönelik düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin de bulunduğunu vurgulayan Gençtürk, bu sayede öğrencilerin kendilerini farklılaştıran yetkinlikler ve deneyimler kazandıklarını ifade etti.
Hedef: Bulundukları ortama değer katan ve fark yaratan mezunlar
ÖzÜ'nün çok güçlü bir akademik kadroya sahip olduğunu vurgulayan Gençtürk, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Güçlü akademik kadromuz ile sağladığımız bilimsel donanımın yanı sıra sektörlerle iç içe eğitim felsefemiz ile öğrencilerimizin kişisel, profesyonel, kültürel ve sosyal gelişimlerine, farklı deneyimler kazanmalarına katkıda bulunuyoruz. Tüm akademisyenlerimizle birlikte asli görevimiz bilgili ve donanımlı gençler yetiştirmek. Her öğrenciyi çok boyutlu bir birey olarak ele alan öğrenci gelişimi ilkemiz ve dönüştürücü eğitim modelimiz doğrultusunda, ‘bulundukları ortama değer katan ve fark yaratan mezunlar' yetiştirme hedefimizi gerçekleştirdiğimizi görmek bizleri çok mutlu ediyor.”
Eğitimde fırsat eşitliğine büyük destek
“Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla üniversite bünyesinde başarılı öğrencilere sunulan maddi imkanlardan bahseden Gençtürk, “Her yönden erişilebilir olma hedefiyle üniversitemizde geniş burs olanakları sunmaktayız. Özyeğin Üniversitesi'nde 2016-2017 akademik yılında kayıtlı lisans öğrencilerimizin yüzde 82'si burslu olarak eğitimlerini sürdürüyor. Akademik başarı bursları, burs yükseltme olanağı, spor bursları, ihtiyaç bursu ile başarılı öğrencileri uygun şartlarla uluslararası standartlarda bir eğitimle buluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca idari birimlerimizde öğrencilerimize sigortalı olarak kısmi zamanlı çalışma imkânı sunuyoruz. Ayrıca yine eğitimde fırsat eşitliğini destekleme hedefiyle, ilk kez 2015 akademik yılında bağışçılarımızın da değerli destekleriyle “Eğitimde Fırsat Eşitliği” Burs Programımızı başlattık. Bu sayede, kısıtlı maddi imkâna sahip; öğrenim görmek istedikleri programın puan türünde ilk 20.000'e giren ve lise diploma notu 100 üzerinden en az 80 olan üniversite adayları, üniversitemizde tam burslu öğrenim görme şansına sahip olabiliyor” dedi.