EğitimNm Nedir? Araçlarda Nm Kısaltması Ne Anlama Gelir?

Nm Nedir? Araçlarda Nm Kısaltması Ne Anlama Gelir?

04.03.2021 - 01:10 | Son Güncellenme:

Kısaltmalar, kelimelerin uzun halleri yerine pratiklik sağlamak amacıyla kullanılan terimlerdir. Bazı sözcüklerin kendilerinden çok kısaltmaları bilinir. Nm de kısaltma terimdir. Günümüzde özellikle de araç sektöründe tablolarda kendisini görebileceğimiz nm değerinin ne ifade etiğini sizler için değerlendirdik. Eğer bu konu hakkında merak ettikleriniz varsa ya da nm nedir öğrenmek istiyorsanız detayları derledik.

Nm Nedir Araçlarda Nm Kısaltması Ne Anlama Gelir

Nm, aslında kısaltma olan bir ölçü birimidir. Araç değerleriyle ilgili ve bilişim sektöründe karşımıza çıkar. Ancak her iki alanda da farklı anlamları vardır.

Nm Nedir?

Nm, nanometre ve newtonmetrenin kısaltılarak ölçü birimi haline gelmiş terim halidir. Kullanım alanına göre bu terimi hangi anlamda kullanıldığını anlayabiliriz. Çünkü her iki alanda da farklı ölçü türlerini yansıtmaktadır.

Araçlarda Nm Kısaltması Ne Anlama Gelir?

Araçlarda nm kısaltması aslında newtonmetrenin kısaltmasındır. Bu terim araç tork değeri tablosunda yer alır. Dizel araçlara özgüdür. Tork gücü birimi olarak da ifade edebileceğimiz nm, döndürme kuvveti birimidir. Yani araç motorunda yer alan milin dakikada kaç kez döndüğünü ifade eden sayı birimidir.