EğitimNavy Ne Demek, Türkçesi Nedir? Navy Kime Denir?

Navy Ne Demek, Türkçesi Nedir? Navy Kime Denir?

05.07.2022 - 01:34 | Son Güncellenme:

Navy kelimesi Türkçe'ye donanma olarak çevrilmiştir. Bu kelimenin donanma olarak bilinmesinden dolayı Deniz Kuvvetleri'ne ait olduğu bilinmektedir. Ayrıca donanmaya dahil olan kişiler navy olarak adlandırılırlar. Yani bu kişiler Deniz Kuvvetleri'nde bir personel olarak görev yaparlar. Doğal olarak navy ile donanma arasında bir bağ olduğunu söyleyebiliriz. İşte, merak edilen detayları derledik.

Navy Ne Demek, Türkçesi Nedir Navy Kime Denir

Navy kelimesi donanma olarak karşımıza çıkar. Bundan dolayı navy olarak bilinen kişiler donanma içerisinde yer alırlar. Yani navy kelimesi Türkçe olarak Deniz Kuvvetleri'nden olan kişileri nitelemeye yarar. Ayrıca birçok ülkede donanma üniforması üzerinde navy yazdığını görebiliriz.

Haberin Devamı

Navy Ne Demek, Türkçesi Nedir? 

Navy kelimesini donanma içerisinde duymak mümkündür. Çünkü Deniz Kuvvetleri bünyesinde navy sözcüğü sık sık geçer. Doğal olarak donanmayla bağlantılı olan bir kelime olduğunu söyleyebiliriz. 

Navy Kime Denir?

Birçok İngilizce kelimenin dilimizde merak edilen sözcükler olduğu bilinmektedir. Bunlardan biriside navy olarak bilinir. Navy kelimesini birçok yabancı filmde ve çeşitli yerlerde görmemiz mümkündür. Özellikle Deniz Kuvvetleri'yle alakalı birçok yerde navy sözcüğü geçer. Bu İngilizce kelime Türkçeye ise donanma olarak geçer.