EğitimNankör Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Nankör İnsan Kime Denir?

Nankör Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Nankör İnsan Kime Denir?

22.05.2021 - 03:47 | Son Güncellenme:

İnsanların gerek yaşayış, gerekse de iletişim işlemlerinde birbirlerinin özelliklerini ifade etmek için kullandıkları ön adlar bulunmaktadır. Bu ön adlar kişilerin karakterlerine, duygularına, yaşayışlarına, konuşmalarına ve hareketlerine göre nitelendirilmektedir. Nankör kelimesi de bu sıfatlar arasında bulunmaktadır. Peki, nankör ne anlama gelmektedir? Nankör insan kime denir? Türk Dil Kurumu nankör hakkında nasıl bir açıklama yapmıştır? Nankör, Türkçe bir kelime midir? İşte, nankör kelimesinin anlamı ve nankör insan ifadesinin tanımına dair detayları derledik.

Nankör Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Nankör İnsan Kime Denir

Nankör kelimesi Türkçe bir kelime değildir. Nankör, Farsça bir kelimedir. Farsçada "nānkūr" şeklinde telaffuz edilmektedir. Türk Dil Kurumu nankör kelimesi hakkında detaylara değinmiştir.

Nankör Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Nankör sözcüğü hakkında Türk Dil Kurumunun açıklamaları şu şekildedir:

- Bir sıfat olarak iyilikten anlamaz ve iyilikbilmez.
- Değer bilmez.

Nankör İnsan Kime Denir?

Nankör insan kendisine yapılan iyiliklerin kadrini, kıymetini ve değerini bilmeyen insanlara verilen bir ifadedir. Bu bağlamda nankör insan yapılan iyiliklerden anlamayan bir insandır. Bu tür insanların hem kendisine hem de çevresine pek yararları dokunmamaktadır.