EğitimMolar Hacim Nedir? Molar Hacim Nasıl Hesaplanır?

Molar Hacim Nedir? Molar Hacim Nasıl Hesaplanır?

24.02.2022 - 14:01 | Son Güncellenme:

Molar hacim kelimesi sıklıkla karşılaşılabilen kelimeler arasında yer almaktadır. Molar hacim terimini duyduğunuz zaman sahip olduğu anlamı bilmemeniz durumunda öğrenmek isteyebilirsiniz. Molar hacim kavramının anlamını öğrenebilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz. Molar hacim nedir? Molar hacim nasıl hesaplanır? Sizin için molar hacim terimi ile ilgili bilgileri derledik.

Molar Hacim Nedir Molar Hacim Nasıl Hesaplanır

 Molar hacim kavramı, kimya ve benzeri alanlarda kullanılmakta olan bir ifadedir. Molar hacim sembolü ise Vₘ olarak bilinmektedir. Molar hacim hesaplarında kütle yoğunluğuna bölünen molar kütleye eşittir. Mol hacim hesabında mantık anlaşıldığı takdirde formül kullanılmadan da soruların çözülmesi mümkün olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Molar Hacim Nedir?

 Molar hacim kimya alanında sıklıkla kullanılmakta olan bir kimya terimi olarak bilinmektedir. Molar hacim, belirli bir sıcaklık ve basınçta maddenin bir molünün kapladığı hacim olarak da ifade edilebilir. Aynı zamanda molar hacim bir maddenin belirli bir sıcaklık ve basınçtaki madde miktarına bölünmesiyle elde edilen hacim olarak da ifade edilebilmektedir. Bir maddenin 1 molünün hacmine molar hacim denildiğini söylemek mümkündür. 

 Molar Hacim Nasıl Hesaplanır?

 Molar hacim kavramının hesaplanması için formül kullanılması gerekmektedir. Ancak formül kullanılmadan da çözülmesi mümkün olmaktadır. Molar hacim formülü kullanarak hesaplama yapmak için Vo = V/n yani Molar hacim = Hacim / Mol sayısı olduğunu söylemek mümkündür. Mantığı anlaşıldıktan sonra ise formül kullanmadan da molar hacim hesabı yapılması mümkün olmaktadır. Hacmin mol sayısına bölünmesi ile hesaplanmaktadır.