EğitimMixtape Nedir, Türkçesi Ne Demek? Mixtape İle Albümün Farkları Nelerdir?

Mixtape Nedir, Türkçesi Ne Demek? Mixtape İle Albümün Farkları Nelerdir?

25.05.2022 - 15:34 | Son Güncellenme:

Farklı kaynaklardan gelerek kaydedilen müzikler mixtape olarak öne çıkar. Peki, Mixtape nedir, Türkçesi ne demek? Mixtape ile albümün farkları nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Mixtape Nedir, Türkçesi Ne Demek Mixtape İle Albümün Farkları Nelerdir

Özellikle 80’li ve 90’lı yıllarda çok fazla gerçekleştirilen bir yapı olarak mixtape önemli yer taşımaktadır. Bununla beraber tanımı üzerinden günümüze hala değerlendirilen bir çalışma olarak da ön plana çıkar.

Haberin Devamı

 Mixtape Nedir, Türkçesi Ne Demek?

 Genel anlamıyla bir ortam üzerine kaydedilmiş olan birçok kaynaktan gelen müzik türü Mixtape olarak bilinir. Aynı zamanda değişik müzik türleri ile beraber derleme olduğunu ifade etmek mümkün. Özellikle eski dönemlerde ev yapımı olarak kasetler üzerine gerçekleşirdi. Tabii sadece kaset değil aynı zamanda CD Üzerine de yazılmak suretiyle farklı müzikler bir araya getirildi. Özellikle eski zamanlarda çok daha fazla değerlendirilen bir çalışma olduğunu söylemek gerekir.

 Mixtape ile Albümün Farkları Nelerdir?

 Genelde albümler birkaç hit parçayı satmaya çalışmak ve daha iyi bir satış yapabilmek için gerçekleştirilen çalışmalardır. Genelde stream edilmeyi amaçlayan projeler olarak ön plana çıkar. Elbette aynı durum Mixtape için de geçerlidir. Fakat bu konudaki asıl amaç yeni bir tura çıkmak, yeni kitle kazanmak ve tanınan müzisyenler ile şarkı yapabilmek Mixtape konusunda en önemli unsurdur. Genel çerçevede bu iki fark ile beraber öne çıktıklarını ifade etmek mümkün. Fakat günümüzde hala her ikisi de sanatçılar ve müzisyenler açısından önemli bir yere sahiptir.

Yazarlar