EğitimMimoza Ağacı Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Mimoza Ağacı Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

11.11.2021 - 04:46 | Son Güncellenme:

Mimoza ağacı, sarı ve yumuşak çiçekler ile süslü bir ağaçtır. Süs bitkisi olarak kullanılmaktadır. Mimoza ismi Yunancadan gelmektedir. Çiçeklenen bu ağaç yaprak dökmesi mümkündür. Bilinen 500 tane türü bulunmaktadır. Peki ya mimoza ağacı nedir? Bu ağacın özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Mimoza Ağacı Nedir Kısaca Özellikleri Nelerdir


Mimoza; bir süs bitkisi olarak geçmektedir. Görüntü çok güzel olan bu ağacın bazı türlerinin kökleri ilaç olarak kullanılabilmektedir.

Mimoza Ağacı Nedir?

Mimoza ağacı diğer süs bitkilerinden farklıdır. İlkbahar ve kış zamanında açmaktadır. Avusturalya bu ağacın ana vatanı olarak bilinmektedir. Akdeniz ve Ege bölgesinde yetiştirilmektedir. Bu ağacın kokusu yoğun ve güzeldir. Hatta parfüm olarak bile kullanılmaktadır. Sarı çiçekleri olan mimoza ağacı küstüm çiçeği olarak da biliniyor.

Mimoza Ağacının Özellikleri Nelerdir?

Mimoza ağacı 1750’li yıllarda da olan bir ağaçtır. Bu ağaç Amerika’dan ülkemize getirilmiştir. Çiçekleri sarı ve pembe olabilmektedir. Yoğun ve güzel bir kokuya sahiptir. Bakımına bağlı olarak ortalama 20 yıl yaşayabilmektedir. 25 ile 30 metre arasında bir boya sahip olabilmektedir.

Mimoza ağacı hızlı bir şekilde büyümektedir. Yapraklarını dönemsel olarak döker. Çiçekleri dallarının ucunda toplu halde durmaktadır. Bu ağaç narin değildir. Sert iklimlere de dayanıklıdır.