EğitimMilitarizm Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Militarist Kime Denir?

Militarizm Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Militarist Kime Denir?

01.03.2022 - 17:12 | Son Güncellenme:

Militarizm, sıklıkla kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da önem taşıyan kelimeler arasındadır. Militarizm kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenebilir ve buna göre rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Militarizm nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Militarist kime denir tüm detaylarıyla derledik.

Militarizm Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Militarist Kime Denir

 Militarizm, ülkede ordu gücünün çok fazla olması ve baskın durumda olması anlamına gelen bir kelimedir.

Haberin Devamı

 Militarizm Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Militarizm, TDK sözlük anlamı merak edilen ve bundan dolayı anlamı araştırılan kelimelerden biridir. Bu nedenle Militarizm ne demek öğrenebilir ve kolaylıkla doğru anlamda kullanma imkanına sahip olabilirsiniz. Militarizm, bir ülkede ordunun gücünün ağır basması, ülke yönetimimde ağırlıklı olarak ordunun geçerli olması durumu anlamına gelen bir kelimedir.

 Militarist Kime Denir?

 Militarist, militarizm yandaşı olan kişilere verilen isimdir ve bu kişilere militarist denir. Bir kişinin militarist olması için militarizm düşüncesini desteklemesi gerekir. Ülke yönetiminde ordunun olması gerektiğini düşünen ve bu düşünceyi doğru bulan kişilere Militarist denir. Kısaca militarizm yandaşı olan kişilere militarist denir.