EğitimMidrange Nedir? Midrange Hoparlör İle Standart Hoparlör Arasındaki Fark Nedir?

Midrange Nedir? Midrange Hoparlör İle Standart Hoparlör Arasındaki Fark Nedir?

08.03.2021 - 13:21 | Son Güncellenme:

Müzik dinlemeyi sevenler için hoparlör seçimi oldukça önemlidir. Bu sebeple en iyi hoparlörün hangisi olduğu ile ilgili olarak araştırma yaparlar. Midrange hoparlör nedir? Midrange hoparlör ile standart hoparlör arasındaki fark nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Midrange Nedir Midrange Hoparlör İle Standart Hoparlör Arasındaki Fark Nedir

Standart hoparlörler herkes tarafından bilinmektedir. Midrange hoparlör ise özellikle araçlarda tercih edilen hoparlörlere verilen isimdir. Arabalarında ya da evlerinde müzik sistemi kurmak isteyen kişiler midrange hoparlör tercih etmektedir.

Haberin Devamı

Midrange Nedir?

Standart hoparlörler de sadece tweeter bulunurken, midrange hoparlör içerisinde tüm sistem bir arada bulunmaktadır. Midrange hoparlör tiz sesleri düzgün bir şekilde iletmemektedir. Bunun yanında bass sesleri de çok iyi duyulmamaktadır.

Midrange Hoparlör İle Standart Hoparlör Arasındaki Fark Nedir?

Standar hoparlörler çok yönlü olmaları nedeni ile daha çok tercih edilmektedir. Standart hoparlör ile tiz, bas ve mid seslerin hepsini azar azar duymanız mümkündür. Fakat midrange hoparlörlerde yalnızca mid sesler duyulur. Bu durum şu şekilde açıklanabilir; midrange hoparlör ile hem müziği hem de sanatçı sesini duyabilirsiniz. Bunun yanında mid sesler de duyulur. Bu nedenle özellikle araçlarda midrange hoparlör daha fazla tercih edilmektedir.