EğitimMazeret Sınavı Nedir, Neden Yapılır? Mazeret Sınavına Kabul Şartları Nelerdir?

Mazeret Sınavı Nedir, Neden Yapılır? Mazeret Sınavına Kabul Şartları Nelerdir?

23.07.2022 - 03:38 | Son Güncellenme:

Okul hayatı olan kişiler için birçok sınav çeşidi olduğu bilinmektedir. Bunlardan biriside mazeret sınavı olarak bilinir. Mazeret sınavı adı üzerinde bir mazerete bağlı olarak yapılmaktadır. Yani bu sınava girmek için geçerli bir mazeret gerekir. Yani her mazeret geçerli olmaz ve kişinin sınava girmesi gerekir. İşte, tüm merak edilen detayları derledik.

Mazeret Sınavı Nedir, Neden Yapılır Mazeret Sınavına Kabul Şartları Nelerdir

Mazeret sınavı öğrenciler için oldukça önemli bir şanstır. Çünkü bu sayede girilemeyen sınavlara tekrardan girme şansı elde edilir. Bunun için mazeret sınavının önemi ve yeri son derece ayrıdır.

Haberin Devamı

Mazeret Sınavı Nedir, Neden Yapılır?

Mazeret sınav, girilemeyen bir sınav için telafi şansı sunmak anlamına gelir. Bu sınava giren kişinin kaçırdığı sınava geldiği anlaşılır. Yani kişiye yeni bir sınava gelme hakkı sağlaması açısından oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Mazeret Sınavına Kabul Şartları Nelerdir?

Mazeret sınavının bazı kurumlara göre farklı şartları bulunabilir. Ancak birçok mazeret sınavı kabul şartları her yerde aynıdır. Bunun için mazeret sınavına girip giremeyeceğinizi anlama şansınız vardır.

Mazeret sınavı kabul şartları şöyledir;

- Hastalık durumumda üç günlük bir rapora sahip olmak,

- Birinci dereceden yakının ölümü veya acil hastalığı,

- Resmi bir kurum tarafından görevlendirme yapılması,

Haberin Devamı

- Doğal afetler,

- Trafik kazası,

- Mahkemeye çağrılma veya tutukluluk.

Mazeret sınavı için farklı nedenler sunmakta mümkündür. Burada önemli olan nedenlerin incelenerek kabul edilmesidir. Aksi halde mazeret sınavına girmek mümkün olmaz.

 

Yazarlar