EğitimMarmaray Durakları Arası Kaç Dakika Vardır?

Marmaray Durakları Arası Kaç Dakika Vardır?

25.05.2021 - 15:18 | Son Güncellenme:

Marmaray, İstanbul'da ulaşımı sağlayan önemli ray sistemlerinden biridir. Marmaray İstanbul'un Asya ile Avrupa yakasını birbirine bağlar. Marmaray durakları arası kaç dakika vardır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Marmaray Durakları Arası Kaç Dakika Vardır

Marmaray'ın toplamda 43 tane durağı bulunur. En uzun mesafe ise toplamda 115 dakika sürmektedir. İstanbul'un ulaşım sorunu Marmaray sayesinde bir nebze olsun rahatlamıştır. 

Haberin Devamı

 Marmaray durakları Arası Kaç Dakika Vardır?

 İstanbul, trafiği sebebi ile sıkıntı yaşanan bir şehirdir. Karşı yakaya geçmek isteyenler trafik sebebi ile problemler yaşayabilir. Marmara ile karşıya geçmek çok daha kısa sürede ve sorunsuz olarak gerçekleşmektedir.

 Marmaray faaliyete girmesinin ardından ulaşımın rahatlamasını sağlamıştır. Bu nedenle bilet fiyatları ile sefer saatleri İstanbul'da yaşayan vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. 

 Marmaray aslında 1860 yılında Sultan Abdülmecid döneminde geliştirilen bir projedir. Günümüzde yapılan bu proje ulaşımın önemli oranda rahatlamasını sağlamaktadır. Gebze ve Halkalı hattında faaliyet gösteren Marmaray sistemi ile İstanbul'un ulaşım sorunu rahatlamaya başlamıştır. 

Haberin Devamı

 Ülkemizde İstanbul ve Kocaeli şehirlerinde hizmet veren Marmaray bir banliyö treni sistemidir. Marmaray Tüneli, İstanbul boğazının altından inşa edilmiştir. Marmaray Hattı; Avrupa Yakasındaki Halkalı Tren İstasyonundan başlayarak Gebze tren istasyonuna kadar devam etmektedir. Projenin çalışmaları 2004 yılında başlamıştır. Çalışmalar esnasında bulunan tarihi eserler nedeni ile gecikmeler yaşanmıştır. İlk etabı 2013 yılında ikinci etabı ise 2019 yılında hizmete girmiştir

 Gebze Halkalı arasındaki duraklar; Darıca, Osmangazi, Fatih, Çayırova, Tuzla, İçmeler, Aydıntepe, Güzelyalı, Tersane, Kaynarca, Pendik, Yunus, Kartal, Başak, Atalar, Cevizli, Maltepe, Süreyya Plajı, İdealtepe, Küçükyalı, Bostancı, Suadiye, Erenköy, Göztepe, Feneryolu, Söğütlüçeşme, Ayrılıkçeşmesi, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı, Kazlıçeşme, Zeytinburnu, Yenimahalle, Bakırköy, Ataköy, Yeşilyurt, Yeşilköy, Florya Akvaryum, Florya, Küçükçekmece, Mustafa Kemal şeklindedir.

 Marmaray hattından ilk durak ile son durak arası yaklaşık 115 dakika sürmektedir. Boğazın altından ilerleyen Marmaray sistemi trafikle iç içe olmadığı için ulaşım çok daha kolay bir şekilde sağlanmaktadır.