EğitimManagement İnformation Systems (Mıs) Ne Demek, Türrkesi Nedir? Ybs Bölümü Mezunları Nerede Çalışır?

Management İnformation Systems (Mıs) Ne Demek, Türrkesi Nedir? Ybs Bölümü Mezunları Nerede Çalışır?

13.09.2022 - 11:38 | Son Güncellenme:

MIS olarak tanımlanan, Management İnformation Systems’ in Türkçeye Yönetim Bilişim Sistemleri olarak çevrilmiştir. MIS sistem teknoloji olanaklarını sadece araç olarak kullanmak yerine sonuç odaklı kullanmaktadır. Sistem yöneticilere büyük destek vererek karar aşamasında farklı bilgileri derlemektedir. Management İnformation Systems(MIS) ne demek, Türkçesi nedir? YBS bölümü mezunları nerede çalışır? İşte, tüm detaylar.

Management İnformation Systems (Mıs) Ne Demek, Türrkesi Nedir Ybs Bölümü Mezunları Nerede Çalışır

 MIS; sistemi ileri teknoloji olanaklarını kullanmaktadır. Sistem, bilginin üretilmesi kadar yönetilmesinin de önemini vurgulamaktadır.

Haberin Devamı

 Management İnformaiton Systems (MIS) Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Management İnformation Systems, Teknoloji, insan, bilgi yönetimi ve sistem teorisi yönetimlerini bir arada toplamaktadır. MIS sistem olarak tanımlanan Management İnformation Systems unusurları bilgisayar mühendisliği ve işletmedir. Mevcut bilgileri işletme içindeki işler, iş süreçleri, işletme sorunları ve yönetim fonksiyonlarına aktarmaktadır. Türkçesi Yönetim Bilişim Sistemleri demektir. MIS, bilgisayar destekli bilişim sistemi olarak ifade edilmektedir.

 YBS Bölümü Mezunları Nerede Çalışır?

 YBS olarak yazılan Yönetim Bilişim Sistemleri olarak tanımlanan sistem, ileri teknoloji ürünüdür. YBS bölümünden mezun olanlar, İş Analisti, ERP Uzmanı ya da yönetici, İş Zekâsı Uzmanı, Satış Pazarlama Uzman ve yöneticisi olarak çalışabilmektedir. Asıl tanımını Sistem teriminden alarak tek başına kullanılan bir yönetim şeklidir. Yönetim raporları üretiminden farklı kaynaklardan veri toplayıp değerlendirmeye kadar geniş alanı kapsamaktadır.