EğitimMahdut Ne Demek? Mahdut Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Mahdut Ne Demek? Mahdut Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

24.08.2022 - 17:04 | Son Güncellenme:

Mahdut, Arapça hdd kökünden türemiş bir sözcüktür. Dilimize Arapça dilinden geçmiştir ve sıkça kullanılmaktadır. Mahdut, sınırlı ya da sınırlanmış anlamlarına gelir. Mahdut ne demektir ne TDK sözlük anlamı nedir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Mahdut Ne Demek Mahdut Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Mahdut sözcüğü sınırlanmış anlamında kullanılan bir kelimedir. Mahdut Arapça hdd kökünden gelmektedir

Mahdut Ne Demek?

Mahdut, dilimizde sıkça karşılaşılan bir sözcüktür. Bu nedenle anlamının öğrenilmesi ve uygun cümle içinde kullanılması da önem taşır. Mahdut, kökeni Arapça olan bir kelimedir. Türkçeye Arapça dilinden geçmiş olan Mahdut kelimesi sıklıkla duyulmaktadır. Türkçede Mahdut sınırlanmış ya da çevrilmiş demektir. Ayrıca Mahdut kelimesinin basit ve dar anlamları da vardır. Mahdut kelimesi Türkçede özel ya da önemli bir kimsenin oğlu anlamında da kullanılmaktadır.

Mahdut TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Mahdut, TDK sözlük anlamı olarak sınırlı, sınırlanmış ya da sınırlandırılmış anlamlarında kullanılır. Mahdut, Arapça hdd kökünden gelmiştir. Tarihte ilk kez Meninski'nin Thesaurus eserinde 1680 senesinde Mahdut kelimesi kullanılmıştır. Ayrıca Mahdut kelimesi yalnızca dilimize özel olarak önemli kimselerin oğlu anlamında da kullanılabilir.