EğitimM Sınıfı Ehliyet Nedir, Hangi Araçları Kullanabilir? M Sıfı Ehliyet Nasıl Alınır?

M Sınıfı Ehliyet Nedir, Hangi Araçları Kullanabilir? M Sıfı Ehliyet Nasıl Alınır?

12.09.2022 - 04:32 | Son Güncellenme:

Ehliyet alabilmek için öncesinde belirli bir eğitimin alınması ve bir sınava katılmak gerekir. Ehliyet türleri birbirinden farklı olup farklı araçları temsil etmektedir. Bunlardan birisi de M sınıfı ehliyettir. Peki M sınıfı ehliyet nedir, hangi araçları kullanabilir? M sınıfı ehliyet nasıl alınır? İşte M sınıfı ehliyet almanın şartları.

M Sınıfı Ehliyet Nedir, Hangi Araçları Kullanabilir M Sıfı Ehliyet Nasıl Alınır

M sınıfı ehliyetler avantajlı görülmektedir. Bu ehliyete sahip kişiler A1 ve A2 sınıfı ehliyetlerin kullandığı araçları da kullanabilmektedir. M sınıfı ehliyet almanın da bazı şartları bulunur.

M Sınıfı Ehliyet Nedir?

M sınıfı ehliyet yalnızca MOPED olarak adlandırılan araçların kullanımı için verilen bir ehliyet çeşididir. Küçük sayılan ve hızı saatte 45 kilometreyi geçmeyen araçlar MOPED olarak tanımlanmaktadır. Bu araçlar 2, 3 veya 4 tekerlekli üretilmektedir. Eğer bu araçlardan kullanmak istiyorsanız M sınıfı ehliyete sahip olmanı gerekmektedir.

M Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanabilir?

M sınıfı ehliyet almak isteyen kişiler tüm motosiklet ve MOPED araçlarını kullanabilirler. Eğer kişinin B sınıfı ehliyeti var ise M sınıfı ehliyeti almasına da gerek yoktur. Fakat B sınıfı ehliyeti olmayan kişiler MOPED araçları kullanmak için M tipi ehliyeti almaları gerekmektedir.

M Sınıfı Ehliyet Nasıl Alınır?

M sınıfı ehliyeti almanın bazı şartları bulunmaktadır. Bunun ilk şartı 16 yaş sınırıdır. 16 yaşını dolduran herkes bu ehliyeti alabilmektedir. Bununla beraber TC vatandaşı olmak ve bir kursa yazılmak gerekir. M sınıfı ehliyet almak isteyen kişiler şu evrakları hazırlaması gerekir:

- Vesikalık fotoğraf
- Uzman tarafından alınan sağlık raporu
- Öğrenim belgesi

M sınıfı ehliyet alacak kişiler yabancı uyruklu ise pasaportun Türkçe tercümesi, öğrenim vizesi veya Türkiye'de 6 aydan fazla kalacak adaylar için ikametgah örneği, sağlık raporu, öğrenim belgesi ve vesikalık fotoğraf gerekmektedir.