EğitimKurra Ne Demek? Tasavvufta Kurra Kelimesi Ne Anlama Gelir?

Kurra Ne Demek? Tasavvufta Kurra Kelimesi Ne Anlama Gelir?

07.04.2021 - 01:45 | Son Güncellenme:

Tasavvuf 10. yüzyılda Orta Asya'da ortaya çıkmış ve 12. yüzyılda Anadolu'nun tamamına yayılmıştır. Birçok kelime ve kavram tasavvufta gerçek anlamıyla değil terim anlamda kullanılmıştır. Kurra kelimesi de zamanla farklı manalarda kullanılan kelimelerden biridir. Kurra Ne Demek? Tasavvufta kurra kelimesi ne anlama gelir? Merak edenler için detaylı bir şekilde derledik.

Kurra Ne Demek Tasavvufta Kurra Kelimesi Ne Anlama Gelir

Arapça kökenli bir sözcük olan kurra kelimesindeki ''a'' harfinin üstünde düzeltme işareti vardır. Orijinali ''kurrâ'' şeklinde yazılan bu sözcüğün son hecesi uzatılarak okunmalıdır. 

Haberin Devamı

 Kurra Ne Demek? 

 Arapçada kari kelimesi okuyan anlamına gelir. Kıraat kelimesi de ''kari'' kelimesinden türetilmiştir ve okumak demektir. Arapça dil bilgisi kurallarına göre bir kelimenin çoğulu yazılırken kök ve gövde değişir. Kurra da kari kelimesinin çoğulu olup okuyanlar manasına gelir. 

 Tasavvufta Kurra Kelimesi Ne Anlama Gelir? 

 Tasavvufta çile doldururken Kuran'ı Kerim okuyan dervişlere ''kurra'' denir. Mevlevilikte çile 1001 gün boyunca devam eder. O süre boyunca derviş çok az yemek yiyip uyur ve sürekli Kuran'ı Kerimden ayetler okur. Kurra kelimesi de Kuran okuyan ve zikir çeken dervişler için kullanılır.