06.04.2021 - 15:37 | Son Güncellenme:
Kuantum bilgisayarlar diğer bilgisayar türlerine göre daha üstün olan bilgisayarlardan oluşmaktadır. Kuantum bilgisayarlar oldukça hızlı çalışmaktadır.
Kuantum Bilgisayar Nedir?
Klasik olarak kullanılan bilgisayarlardan farklı olarak elektrik akımı üzerinden geçen işlemleri hızlı bir şekilde yapan bilgisayarlara denilmektedir. Kuantumun üstünlüğüne dayalı olarak oluşturulmuş ve üretilmiş olan bilgisayar türlerinden bir tanesidir. Kuantum bilgisayar doğrudan verileri almaya dayalı olarak üretilmiş bilgisayar türüdür.
Kuantum bilgisayarları tarihte ilk kez 1981 yılında Paul Beniof tarafından enerjinin kuantuma dönüşmesini keşfederek oluşturulduğu bilinmektedir. Kuantum teknolojisi klasik bilgisayarlara entegre edilerek oluşturulmuş bilgisayar türlerindendir. 10 milyon dolar yatırım yapılarak ilk kuantum bilgisayarlar üretilmiş oldu.
Kuantum Bilgisayar Nasıl Çalışır?
Kuantum bilgisayarlar kuantum bitlerini kullanarak çalışan bilgisayarlardır. Hem 1 ve hem de 0 değerini aynı anda alırlar. Bu noktada diğer bilgisayarlardan ayrılırlar. İşlemci gücünü kübitleri kullanarak alan kuantum bilgisayarlar oldukça hızlı çalışırlar. Fiziksel nesne olarak kübitleri kullanırlar. Kübitler birden fazla fiziksel nesne olabilirler. Foton atom çekirdeği ya da elektron olarak kuantum bilgisayarlar kübit kullanırlar.
Kuantum Bilgisayarlar Ne İşe Yarar?
Kuantum bilgisayarlar diğer bilgisayarların yapmış olduğu işlemleri daha kısa sürede yaparlar. Böylelikle diğer bilgisayarların çalmış olduğu zamanı geri verirler. Zamandan büyük tasarruf sağlayan bilgisayarlar olarak bilinmektedir. Aynı zamanda diğer klasik bilgisayarlara göre birden fazla işlem yapabilme kapasitesine de sahiptirler. Daha komplike çalışırlar.