EğitimKpss10 Nedir, Nasıl Hesaplanır? Kpss P10 Öğretmenlik Puan Türü İle Alım Yapan Kurumlar...

Kpss10 Nedir, Nasıl Hesaplanır? Kpss P10 Öğretmenlik Puan Türü İle Alım Yapan Kurumlar...

31.08.2022 - 01:14 | Son Güncellenme:

KPSS, Kamu Personeli ve Seçme Sınavı olarak bilinir. Memur olmak isteyen adaylar KPSS sınavına girerek öğretmenlik yapabilirler. KPSS10 puanı ise öğretmenlik alan sınavına girmeden tercih yapabilen kişilerin kullandıkları puan türüdür. KPSS10 nedir ve nasıl hesaplanır sizler için derledik.

Kpss10 Nedir, Nasıl Hesaplanır Kpss P10 Öğretmenlik Puan Türü İle Alım Yapan Kurumlar...

KPSS P10 puan türü Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarından oluşur. Tüm sonuçlara göre KPSS P10 puanı belirlenir. 

Haberin Devamı

 KPSS10 Nedir, Nasıl Hesaplanır?

 KPSS10 puan türü öğretmenlerin atamasında kullanılan bir KPSS puan türüdür. Öğretmenlik alan testine girmese de ortak olan diğer alanlardan sorumlu olan kişilerin kullandığı puan türüdür. Öğretmenlik sınavına girmesi gerekmeden atanabilen adayların tercih yaparken KPSS P10 puan türleri kullanılır. Böylece sınava giren adaylar tercih yaparak öğretmenlik yapma hakkına sahip olurlar. 

 KPSS P10 Öğretmenlik Puan Türü İle Alım Yapan Kurumlar

 Üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun olan kişilerin öğretmenlik atamasında kullandıkları puan türü P10 puan türüdür. P10 puan türü Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri bölümlerinden oluşur. KPSS P10 puan türü 2 sene geçerli olmaktadır. KPSS her yıl yapılmakta ve P10 puan türü de her sene hesaplanarak kullanılabilmektedir. Fakat adaylar aldıkları P10 puanını 2 sene kullanma hakkına sahiplerdir.

Haberin Devamı

 KPSS P10 Puan Türü Hangi Sınavları Kapsar?

 KPSS10 puan türü Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri Sınavlarından oluşmaktadır. Genel Kültür sınavında vatandaşlık, tarih, güncel konular ve coğrafya alanında sorular vardır. Genel yetenek sınavında geometri, matematik ve Türkçe yer alır. Eğitim Bilimleri sınavında ise adaylar öğretim yöntemi ve teknikleri, rehberlik, öğrenme psikolojisi, program geliştirme ve gelişim psikolojisi derslerinden sorumlu tutulurlar. Genel Kültür sınavında tarih dersinden 30, coğrafyadan 18, vatandaşlıktan 9, güncel konulardan da 3 soru sorulur. Genel yetenek sınavında Türkçeden 30, matematikten 27 ve geometriden de 3 soru sorulmaktadır.