EğitimKorpus Kallozum Nedir, Ne İşe Yarar? Corpus Collosum Olmazsa Ne Olur?

Korpus Kallozum Nedir, Ne İşe Yarar? Corpus Collosum Olmazsa Ne Olur?

05.09.2022 - 16:25 | Son Güncellenme:

Korpus kallozum kelime anlamı olarak sert cisim ya da nasırlı cisim demektir. Latince bir kelimedir. Korpus kallozum beyindeki bilgi iletişimini sağlayan bir yapıdır. Korpus kallozum nedir ve ne işe yarar, olmazsa ne olur sizin için detaylıca derledik.

Korpus Kallozum Nedir, Ne İşe Yarar Corpus Collosum Olmazsa Ne Olur

Korpus kallozum olmazsa kişiler denge problemleri ya da görme bozuklukları yaşayabilir. Aynı zamanda iletişim konusunda da problemler meydana gelebilir.

Korpus Kallozum Nedir, Ne İşe Yarar?

Korpus kallozum, nasırlı cisim olarak da bilinmektedir. Beyindeki en geniş lif demetidir ve ortalama 200 milyon akson içermektedir. Korpus Kallozum Latince bir kelimedir ve Türkçe anlamı sert cisim olarak bilinir. Beyinde bulunan bir yapıdır ve tüm sinir sistemindeki en kalın bant olarak kabul edilir. Korpus kallozum rostrum, genui cisimcik ve splenium olmak üzere dört bölgeye ayrılır. Görme işlevimizin ayrı ayrı işleyen bölümlerini birleştirerek görmede önemli bir role sahip olur.

Corpus Collosum Olmazsa Ne Olur?

Kişilerin eksik collosum ile ya da hiç collosum olmadan doğması mümkündür. İnsanlarda genellikle 12 ile 20. hafta arasında gelişmeye başlar ve yetişkinlik dönemine kadar da gelişmeye devam eder. Corpus callosum olmazsa kişiler göz hareketlerinde ya da görme işlevinde sorunlar yaşayabilir. Beyin yarı küreleri arasında iletişim sağlanamayabilir ve kişi dengesini kurmakta da zorlanabilir. Kişiler sosyal ve dilsel işaretleri anlama konusunda güçlük çekebileceği gibi işitme sorunları ya da yüzde şekil bozukluğu ile da karşılaşabilir. Corpus collosum hayati bir önem taşımasa da kişiler eksikliğinde sorunlar yaşayabilir.