EğitimKomünizm Nedir, Komün Yaşam Ne Demek? Komünist Kime Denir?

Komünizm Nedir, Komün Yaşam Ne Demek? Komünist Kime Denir?

24.05.2021 - 01:23 | Son Güncellenme:

Dünya üzerinde birçok ideolojik hareket bulunmaktadır. Bu ideolojik hareketlerden en yaygını ise komünizmdir. Komünizmin tam olarak kimlere dendiği ve ne anlama geldiği araştırılmaktadır. Komünizm dünya tarihine de bir dönem etki etmiştir. Özellikle komünizm ile yönetilen pek çok ülke olmuştur. Peki komünizm nedir? Komün yaşam ne anlama geliyor? Komünist kime denir? İşte komünizm ile ilgili bütün bilinmeyen detaylar.

Komünizm Nedir, Komün Yaşam Ne Demek Komünist Kime Denir

Dünya üzerinde ki en yaygın ideolojiler arasında komünizm gelmektedir. Komünizmin sembolü ise orak ve çekiçtir. Orak ve çekiç işçi sınıfını temsil etmektedir.

Komünizm Nedir?

Komünizm kelime anlamı Latince dilinden gelmektedir. Latincede "communis" anlamını taşımaktadır. Latince dilinde ortak evrensel anlamına gelir. Bütün üretim araçlarının ortak bir mülkiyet üzerinde kurulmuş olduğu herhangi bir devletin ya da parasal değerin olmadığı toplumda herkesin eşit olarak sayıldığı siyasal bir ekonomik ideolojik harekete komünizm denilmektedir. Komünizm günümüzde sosyalizm ile karıştırılmaktadır. Sosyalizm ve komünizm benzer yönleri olsa da ikisi farklı ideolojilerdir.

Komünizmin sembolü ise orak ve çekiçtir. Siyasal hayatta ise komünizm aşırı sol pozisyonunda yer alıyor. Komünizm kendi içinde pek çok türe de ayrılmıştır. Marksist Leninist ve Maoculuk dünyada en yaygın olan komünist türleri arasında yer almaktadır. Komünizmi uygulayan dünya devletleri arasında ki en büyük devlet Sovyetler Birliği'dir.

Komün Yaşam Ne Demek?

Komün yaşam toplumda kapalı anlamına gelmektedir. Toplumun ortak bir şekilde üretmesi ve ortak bir şekilde tüketmesine komün yaşam denilmektedir. Komün yaşam da herkes bir ürünü ortak bir şekilde tüketir. Hiçbir grup ya da zümre komün yaşamda başka bir zümreden daha fazla ürün tüketemez.

Komünist Kime Denir?

Komünist komünizm ideolojisini benimseyen, komünizm fikrini yaşam felsefesi haline getirmiş olan kişilere denilmektedir. Komünist kişiler aynı zamanda parasız yaşamı ve ortak üretimi savunmaktadır.