EğitimKomar Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

Komar Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

17.08.2021 - 16:19 | Son Güncellenme:

Doğada yetişen bazı bitkiler renk ve kokuları ile insanlarda hayranlık uyandırmaktadır. Bazılarının bakımı ve yetiştirilmesi kolay olurken bazılarında ise birtakım özelliklere dikkat edilmesi gerekmektedir. Çiçekler pek çok mekanda estetik bir görünüm elde etmek için kullanılmaktadır. Hoş bir görüntüye sahip olan bu çiçeklerden biri de komar çiçeği olmaktadır. Peki, komar çiçeği nedir? Bakımı nasıl yapılır ve özellikleri nelerdir? İşte, komar çiçeği hakkında bilinmesi gereken detaylar.

Komar Çiçeği Nedir Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir

Komar çiçeğinin diğer adı orman gülü olarak belirtilmektedir. Çiçeklerinin renkleri oldukça canlı olan komar çiçeği gösterişli çiçekler arasında gösterilmektedir.

Komar Çiçeği Nedir?

Komar çiçeği, açelya olarak da bilinmekle beraber dünyanın pek çok yerinde yetişebilmektedirler. Türkiye'de kara deniz kıyılarında yetişen komar çiçeğinin birçok rengi bulunmaktadır. Bu çiçeğin 1000den fazla çeşidi mevcut olmaktadır. Dünyada en fazla kuzey yarım kürede görülmektedir. Bu çiçeklerin kendilerine has olan hoş bir kokuları bulunmaktadır.

Bakımı Nasıl Yapılır ve Özellikleri Nelerdir?

Komar çiçeği, bakımı oldukça kolay olan bir çiçektir. Bu çiçeği yetiştirmek isteyenler birkaç hususa dikkat ettiklerinde kolayca bu çiçeği yetiştirebilmektedirler. Komar çiçeğinin yaprak kısımları ile çiçek kısımları iri ve büyük olmalarından dolayı saksıda yetiştirilmesi zor olan bir bitki olarak belirtilmektedir. Bahçe ve buna benzer geniş alanlarda yetiştirilmesi daha kolay olmaktadır. Komar çiçeğini zararlı böceklere karşı korumak için mutlaka ilaçlama yapılması gerekmektedir.

Komar çiçeğinden elde edilen balın birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığı görülmektedir. Ancak her komar çiçeği şifalı olmamaktadır. Rengi mor olan komar çiçeklerinden elde edilen bal şifa verirken diğer renklerdeki komar çiçekleri zehirli olmaktadır.