EğitimKlimalarda Btu Nedir, Ne İşe Yarar? Btu Nasıl Hesaplanır?

Klimalarda Btu Nedir, Ne İşe Yarar? Btu Nasıl Hesaplanır?

03.02.2022 - 16:24 | Son Güncellenme:

Klimalarda BTU değerinin ne olduğu birçok kişi tarafından araştırılan durumlardan biridir. Özellikle klima kullanan kişiler tarafından BTU değeri ne işe yaradığı araştırılan değerlerden biridir. Bu bakımdan BTU nedir öğrenebilir ve doğru değerlerde kullanmayı mümkün kılabilirsiniz. Klimalarda BTU nedir, ne işe yarar? BTU nasıl hesaplanır merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Klimalarda Btu Nedir, Ne İşe Yarar Btu Nasıl Hesaplanır

Klimalarda BTU değeri suyun sıcaklığını yükseltmek için kullanılması gereken enerji miktarı anlamına gelir. BTU klimanın ortamda aldığı ya da ortama verdiği enerji miktarını ifade eder.

Klimalarda BTU Nedir, Ne İşe Yarar?

Klimalarda BTU değeri ne kadarlık bir ısıtma ya da soğutma kapasitesine ihtiyaç duyulduğunu gösteren bir değerdir. BTU açık hali British Therman Unit olan ve bir libre suyun sıcaklığını yükseltmek için duyduğu enerji miktarını ifade eder. Bir klimanın 1 saatte ortamdan aldığı ya da ortama verdiği enerjinin miktarını ifade etmek için BTU/H ifadesini kullanmak gerekir.

BTU Nasıl Hesaplanır?

BTU hesaplanması ise hesaba katılması gereken bir takım değişkenler mevcuttur. Cihazın kullanıldığı alanın büyüklüğü, bu etkiden faydalanacak kişi sayısı ve ortamda bulunan aynı zamanda ısı yayan diğer cihazlar bu değişkenler arasında yer almaktadır. Klimanın kullanılacağı yere göre katsayılar ile hesaba dahil edilir. Bunun için kat sayılar Marmara Bölgesi için 385, Karadeniz Bölgesi için 385, Ege Bölgesi için 423 ve İç Anadolu Bölgesi için de 346'dır.