EğitimKitle Kültürü Nedir, Özellikleri Nelerdir? Kitle Kültürü Örnekleri Nelerdir?

Kitle Kültürü Nedir, Özellikleri Nelerdir? Kitle Kültürü Örnekleri Nelerdir?

27.07.2022 - 15:12 | Son Güncellenme:

Endüstrileşme tekniğine dayanmış olan, bu şekilde geniş halk kitlelerine yayılmış davranış ve gösteriler bütünüdür. Kitle kültürü nedir, özellikleri nelerdir? Kitle kültürü örnekleri nelerdir? Kitle kültürü hakkında merak edilen tüm ayrıntılar.

Kitle Kültürü Nedir, Özellikleri Nelerdir Kitle Kültürü Örnekleri Nelerdir

Genel olarak endüstrileşme üzerine ortaya çıkmış, geniş halk kitlelerine ulaşmış gösteri ve davranış bütünü kitle kültürüdür. Kütle kavramı aynı zamanda kitle toplumu ile aynı anlam üzerinden ele alınır. Basın ve yayın platformları kullanmak suretiyle bu sistem topluma empoze edilir.

Haberin Devamı

Kitle Kültürü Nedir?

Endüstrileşme tekniği üzerinden ele alınmış, endüstriyel açıdan ortaya çıkmış, geniş halk kitlelerini yayılarak ortaya çıkan gösteri ve davranış biçimidir. Televizyon, radyo ve dergi gibi pek çok farklı yapı kullanılmak suretiyle halka ulaştırılır. Daha çok bu şekilde halka empozi edilir demek doğru olur.

Kitle Kültürü Özellikleri Nelerdir?

Belli başlı bazı özellikleri ile beraber topluma Entegre olan kitle kültürü ön plana çıkar.

 - Kültür endüstrisi tarafından ele alınır ve üretilir.

 - Sinema, dizi, haber ya da dergi gibi unsurlar üretilir.

 - Popüler Kültür halk kültüründen farklı olarak öne çıkar.

 - Çok az sayıda İnsan kendi düşünce ve fikirlerini ifade edebilir.

Kitle Kültürü Örnekleri Nelerdir?

Haberin Devamı

Özellikle Amerikan Rüyası, kitle kültürü açısından verilebilecek en önemli örneklerden biridir. Aynı zamanda dizi ve filmlerde sunulmuş olan yaşam tarzları yine toplumu etkileyen kitle kültürleri arasındadır. Aynı zamanda sevgililer günü ya da buna benzer farklı özel günler, yeni örnekler arasında bulunur.