08.11.2021 - 12:22 | Son Güncellenme:
Kinik düşünce yaşam koşullarının insanların duygu ve düşünceleri üzerinde oldukça etkili olduğunu savunan bir görüş olmaktadır.
Kinik Nedir, Kime Denir?
Kinik düşünceyi savunanların oluşturduğu Kinizm Sokrates'in öğrencisi olan Antishenes'in bir öğretisi olarak ifade edilmektedir. Kinik felsefesini tutarlı bir şekilde uygulayan kişi Diyojen olarak belirtilmektedir. Kinik okulu Sokratesçi okulların arasında yer alan mutluluğa ancak erdemle ulaşılacağını ve bu erdeminde insanları mutlu edecek şeylere sahip olmakla elde edileceğinin savunulduğu bir yer olarak belirtilmektedir. Bu düşünceye ün kazanmasını sağlayan kişi Diyojen olarak bilinmektedir. Diyojen yaşamını bir fıçının içerisinde geçirerek ihtiyacı olabilecek pek çok şeyden kendini yalıtmaya çalışmıştır.
Kinik Düşünce Temsilcileri Kimlerdir?
Kinik düşünce ya da Kinizm olarak ifade edilen Sinizm Sofist bir kişi olan Gorgias'ın daha sonrada Sokrates'e öğrencilik yapmış olan Antisthenes'in savundukları bir görüş olarak ifade edilmektedir. Antisthenes Kynosarges okulunun kurucusu olmaktadır. Bu okulun adı kyon kelimesinden türetilmiştir ve kyon köpek anlamına gelmektedir. Diyojen de bu düşüncenin uygulayıcıları arasında yer almaktadır.