EğitimKimera Nedir, Özellikleri Nelerdir? Yunan Mitolojisi Kimera Hikayesi Nedir?

Kimera Nedir, Özellikleri Nelerdir? Yunan Mitolojisi Kimera Hikayesi Nedir?

27.02.2022 - 04:01 | Son Güncellenme:

Tarihe meraklı olan kişiler için mitolojik hikayeler oldukça çok ilgi çekicidir. Çünkü mitolojik hikayeler birçok açıdan yarar sağlamaktadır. Özellikle Yunan mitolojisi çok sayıda kişinin ilgi duyduğu bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır. Kimera nedir, özellikleri nelerdir? Yunan Mitolojisi Kimera hikayesi nedir tüm detayları ile derledik.

Kimera Nedir, Özellikleri Nelerdir Yunan Mitolojisi Kimera Hikayesi Nedir


Yunan mitolojisi birçok gizemin olduğu önemli olayları içerisinde barındırmaktadır. Bu olaylardan biriside Kimera olarak bilinmektedir. Kimera'nın ne olduğu ve nasıl bir hikayeye sahip olduğu sıkça merak edilmektedir.

Kimera Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Kimera, Yunan mitolojisinde yer alan ve çeşitli formlara sahip bir yaratıktır. Çeşitli canlıların uzuvlarına sahip olan bu yaratık ağzından ise ateş püskürtmektedir. Bu efsanevi yaratığın başı ve gövdesi aslan, kuyruğu ise yılan olarak tasvir edilir. Ayrıca bir başının da keçi başı olabileceği söylenmektedir.

Yunan Mitolojisi Kimera Hikayesi Nedir?

Antik Yunan zamanında Ephyra Kralı‘nın iki oğlu varmış. Birisi Hipponus diğeri ise Belleron adında olan bu kişilerden Belleron şok bir olay sonrasında ölmüş. Kral bu duruma çok üzülmüştür. Hipponus ise bu olaydan etkilenerek krallığı terk eder ve yolu Tiryns şehrine düşer. Şehre geldiğinde ise kralın karısı onu çok beğenir ve aşık olur. O ana kadar Hipponus'u konuk eden kral ona çok iyi davranır. Ancak Hipponus'un kralın karısını reddetmesi olayları başlatacaktır.

Kralın karısı Hipponus'un kendisini istememesinden dolayı sinirlenir ve krala giderek Hipponus'un kendisine sarkıntılık ettiğini söyler. Kral ise bunun üzerine Hipponus'a bir görev vererek onu Lykia ülkesine göndermiş. Burada yaşayan Kimera ile karşılaşan Hipponus onu öldürmek için tanrıya yalvarmış ve kendisine gönderilen kanatlı atlar ile Kimera'yla savaşmış.

Yapılan mücadele sonrasında Hipponus onu Yanartaş adlı yerde yakalayarak son darbeyi vurmuş. Yaratık büyük bir ateş çıkartarak Yanartaş'ın sonsuza kadar yanmasına neden olmuş.