EğitimKaşkol Nedir? Kaşkol TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kaşkol Nedir? Kaşkol TDK Sözlük Anlamı Nedir?

12.02.2022 - 02:05 | Son Güncellenme:

Kaşkol kelimesi uzun yıllardır dilimizde olan ve sık sık kullanılan bir kelime türüdür. Bu kelimenin anlamı ise birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Kaşkol kelimesinin kullanım alanı da oldukça geniştir. Kaşkol nedir ve Kaşkol TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile sizler için derledik.

Kaşkol Nedir Kaşkol TDK Sözlük Anlamı Nedir

Kaşkol kelimesi hemen hemen her alanda kullanılması uygun olan bir kelimedir. Anlamı bakımında her tür ortamda kullanılabilir durumdadır. Kaşkol kelimesinin en genel anlamı boyun atkısı ya da atkı demektir.

Haberin Devamı

 Kaşkol Nedir?

 Kaşkol yünlü kumaştan yapılmış ya da yün örgü olan boynu soğuktan korumak amacı ile kullanılan atkı demektir. Boyun atkısı olarak da bilinmektedir. Uzun yıllardır kullanılan bir kelimedir. Ayrıca kaşkol Fransızca kökenli bir kelimedir.

 Kaşkol TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Kaşkol kelimesinin TDK sözlük anlamı boyun atkısı demektir. Kısaca atkı şeklinde de anlamlandırılabiliyor. Bunun yanı sıra kaşkol yün örgü ya da yünlü kumaştan yapılan boynu soğuktan korumak için kullanılan atkıdır. Boyun atkısı ya da kısaca atkı olarak da bilinmektedir.