EğitimKarl Popper Kimdir? Kısaca Hayatı, Sözleri Ve Eserleri

Karl Popper Kimdir? Kısaca Hayatı, Sözleri Ve Eserleri

24.03.2022 - 03:47 | Son Güncellenme:

Karl Popper, insanlar tarafından merak edilen ve sıkça araştırılan bir isimdir. Çünkü bu ismin hayatı ve eserleri birçok açıdan önemli olarak görülmektedir. Doğal olarak Popper'ın hayatını incelemek ve eserlerini bilmek önemli bir artı olarak görülmektedir. Karl Popper kimdir? Kısaca hayatı, sözleri ve eserleri nelerdir detayları ile derledik.

Karl Popper Kimdir Kısaca Hayatı, Sözleri Ve Eserleri

En çok ilgi duyulan isimlerin başında filozof olan kişiler gelmektedir. Çünkü filozofların dikkat çekici çalışmaları olduğu bilinmektedir. Ayrıca bu kişilerin hayatları içerisinde birçok detayı görmek mümkündür. Doğal olarak Karl Popper'ın hayatı da önemli olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle Popper'ın eserlerine göz atmış olan kişiler ünlü filozofun başarısını bizzat görebilirler.

Haberin Devamı

Karl Popper Kimdir?

Karl Popper, Yahudi kökenli Avusturyalı-İngiliz filozof olarak bilinmektedir. Asıl ismi ise Sir Karl Raimund Popper olarak dikkat çekmektedir. Popper filozof olmasının yanında sosyal ve akademik yorumcu olarak da bilinmektedir. Kısacası 20. yüzyılın en başarılı filozoflarından birisi olduğunu söyleyebiliriz.

Kısaca Hayatı

Karl Popper, 28 Temmuz 1902 yılında Viyana'da doğmuş bir insandır. Viyana o tarihlerde Avusturya - Macaristan topraklarında yer almaktaydı. Bilim felsefesi, politik ve sosyal felsefe, epistemoloji ve zihin felsefesi gibi konular ilgi alanları arasındaydı. 17 Eylül 1994 yılına gelindiğinde Popper'ın vefat ederek hayata veda ettiği görülmüştür.

 

- 1918 - 1928 yılları arasında Viyana Üniversitesi’nde öğrenim görmüştür.

- Canterbury Üniversitesi’nde 1937 yılında doçent olmuştur. 1945'e kadar burada felsefe dersleri vermiştir.

- 1945 yılında İngiltere vatandaşı olduğu görülmektedir. Sir unvanını ise 1965 yılında Kraliçe II. Elizabeth tarafından almıştır.

- 1969 yılında ise London School of Economics and Political Science’tan emekli olarak kendi çalışmalarına ağırlık vermiştir.

Haberin Devamı

Sözleri ve Eserleri

Karl Popper gençlik yıllarından itibaren çok farklı bir hayat yaşamıştır. Çünkü Popper'ın zekası oldukça ileri seviyede bulunmaktaydı. Zaten Popper'ın yazmış olduğu eserler bunun en önemli kanıtı olmuştur. Ayrıca bu ismin söylemiş olduğu çok önemli sözlerde vardır.

Sözleri;

- "Hayat problem çözmektir."

- "Her problemin çözümü çözülmemiş yeni problemler doğurmaktadır."

- "Bilim, sistemli bir aşırı basitleştirme sanatı şeklinde tanımlanabilir."

- "Felsefe, insanın kendini çok zeki göstermesine yarayan bir araç değildir.

- "Bilgisizliğin sınırı yoktur. Çünkü peşinde olduğumuz hayalleri boşa çıkartabilir."

Eserleri;

- Bilimsel Araştırmanın Mantığı (1934)

- Açık Toplum ve Düşmanları (1945)

- Tarihselciliğin Sefaleti (1956)

- Tahminler ve Çürütmeler (1963)

- Daha İyi Bir Dünya Arayışı (1984)

- Hayat Problem Çözmektir (1994)