Eğitim Jest Ve Mimik Nedir? Jest Ve Mimik Arasındaki Farklar Nelerdir?

Jest Ve Mimik Nedir? Jest Ve Mimik Arasındaki Farklar Nelerdir?

25.05.2021 - 12:26 | Son Güncellenme:

İnsanların kendilerini anlatmak için kullandıkları farklı yollar mevcuttur. Vücut hareketleri de çoğu zaman söz ya da anlatım biçimi olarak kabul edilmektedir. Yapmış olduğumuz beden hareketleri jest ve mimik olarak isimlendirilmektedir. Jest ve mimik nedir? Jest ve mimik arasındaki farklar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Jest Ve Mimik Nedir Jest Ve Mimik Arasındaki Farklar Nelerdir

 Konuşmalarımızın dışında, konuşurken vücudumuzun aldığı hal ve hareketler farklı pek çok anlama gelebilmektedir. Kişinin yapmış olduğu jest ve mimikler çoğu zaman karşısındakinin etkilenmesi için yeterli olabilmektedir. 

Haberin Devamı

 Jest ve Mimik Nedir?

 Vücudumuzun baş, el, kol, ayak, beden duruşu ile verdiğimiz mesajlar jest olarak isimlendirilmektedir. Jest, genellikle mimik bütünü içinde ele alınmaktadır. Yani jest, mimiğin başlıca elemanı kabul edilmektedir. 

 Mimik ise, insanların hisleri ve duyguları neticesinde oluşan yüz hareketlerine verilen isimdir. Yüzde meydana gelen hareketler yüz jesti olarak isimlendirilirken vücutta meydana gelen hareketler ise vücut jesti olarak isimlendirilmektedir. 

 Kişilerin konuşma esnasında yapmış olduğu el, kol ve vücut hareketleri jest olarak isimlendirilmektedir. Söz ile mimik birbirleri ile bağlantılı olan olgulardır. Bunun sebebi ise tüm dillerde söz ile mimik beraber meydana gelmektedir. Bir dil öğrenirken öğrencilerin dilin yanında jest ve mimik öğrenmesi de gerekmektedir. Bu şekilde doğru ses bükümünü bulmak çok daha kolay olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Jest ve Mimik Arasındaki Farklar Nelerdir?

Jest ve mimikler farklı kültürlerde farklı anlamlara gelebilmektedir. Bu nedenle kültürünü bilmediğiniz ülkelerde jest ve mimik yaparken dikkatli olmak gerekmektedir. 

Konuşmalar esnasında beden dili oldukça önemlidir. Çünkü konuşurken yapmış olduğunuz hareketler duygu durumunuzu ele vermektedir. Vücut dili ile pek çok şeyi karşı tarafa aktarmanız mümkündür.

Mimik, konuşurken yüzün aldığı şekiller olarak ifade edilebilir. 

Jest ve mimikler sayesinde iletişim daha kolay bir şekilde sağlanabilmektedir. 

Vücut bir bütün olarak ele alındığı vakit konuşurken yapılan jest ve mimikler karşı tarafın daha rahat bir şekilde anlamasına yardımcı olacaktır.