EğitimJel Akü Nedir, Ne İşe Yarar? Jel Akü Özellikleri Nelerdir?

Jel Akü Nedir, Ne İşe Yarar? Jel Akü Özellikleri Nelerdir?

16.02.2022 - 17:16 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda jel akü kavramı ile oldukça fazla karşılaşılmaya başlanmıştır. Jel akü kelimesini duyan kişiler ise bu akü ile ilgili olarak bilgi edinmek istemektedir. Jel akü nedir, ne işe yarar? Jel akü özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Jel Akü Nedir, Ne İşe Yarar Jel Akü Özellikleri Nelerdir

İsminden sıklıkla söz ettirmekte olan jel akünün dönüşüm prensibi ile çalıştığını söylemek mümkündür. Jel akülerin içerisinde jel kıvamında elektrolit bulunduğu da ifade edilebilir. Son zamanlarda oldukça fazla tercih edilmekte olan bir akü türüdür.

Jel Akü Nedir, Ne İşe Yarar?

Aracın çalışması için gerekli olan elektrik enerjisinin akülerden elde edildiğini söylemek mümkündür. Eskiden kullanılmakta olan kurşun asit aküleri yerine ise günümüzde jel akülerin tercih edildiği ifade edilebilir. Jel akü, kuru akü sınıfında yer almakta olan bir akü olarak bilinmektedir. Derin deşarj imkânı sunması nedeniyle diğer tüm akü modellerinden ayrılığı da ifade edilebilir. Jel akü birçok farklı kullanım alanına da sahip olarak ifade edilebilir.

Jel Akü Özellikleri Nelerdir?

Jel akü, şarj edilebilir özelliğe sahip bir akü olarak bilinmektedir. Diğer akü türlerinin aksine ise şarj edildiği zaman jel akünün öründe bir kısalma meydana gelmez. Jel akülerin aynı zamanda dönüşüm prensibiyle çalıştıklarını söylemek de mümkündür. Jel akülerde özel bir valf sistemi bulunmaktadır. Bu sayede ise akü içerisinde bulunan gazların dışarı çıkması engellenmiş olur. Böylelikle ise su kaybının önüne geçmek mümkün olmaktadır.