EğitimImax Nedir, Ne İşe Yarar? Imax Kamera Ve Sinemanın Diğerlerinden Farkı Nedir?

Imax Nedir, Ne İşe Yarar? Imax Kamera Ve Sinemanın Diğerlerinden Farkı Nedir?

02.03.2021 - 15:12 | Son Güncellenme:

Sinema sektöründeki yenilikler teknolojinin ilerlemesi ile birlikte günden güne artmaktadır. Son zamanlarda IMAX diye bir yenilik hayatımıza girdi. Peki, nedir bu IMAX? Ne işe yarar? Bildiğimiz sinemalardan farkı nedir? Hangi sistemleri içeriğinde barındırıyor? Bizlere ne gibi yenilikler getirdi? İşte detaylar.

Imax Nedir, Ne İşe Yarar Imax Kamera Ve Sinemanın Diğerlerinden Farkı Nedir

IMAX sinema sektöründe ortaya çıkan bir yeniliktir. Daha gerçekçi ve daha içine çeken teknolojisi sayesinde normal sinema salonlarından farklı bir sunum gerçekleştiriyor. İzlediği sinemadan keyif almak isteyenlerin vazgeçmek istemediği bir teknolojiye dönüşüyor.

Haberin Devamı

IMAX Nedir, Ne İşe Yarar?

IMAX sinema izleme keyfine keyif katan ve diğer alışılmış sinema sisteminden çok farlı olan bir izleme teknolojisidir. Öyle ki daha gerçekçi ve daha ve hisli bir izlenim vermektedir. Maksimum İmage olan IMAX, maksimum görüntü kalitesi demektir. Ulaşılabilecek en üst kalitede görüntü sunar. Kalitesi ve netliği en belirgin özelliğidir.

Gerçeğe oldukça yakın bir 3 boyutlu görüntü sağlar. Bunu iki farklı projeksiyon cihazı ile yapar. Bunu son teknoloji lazer ses sistemiyle destekler. Tüm bunlara ek olarak özel sinema salonu dizaynı yaparak konforu sağlar. Sinema perdesi de normal perdeye göre daha büyüktür. Böylece seyirci tam da sinemanın içinde gibi oluyor ve vazgeçilmez duruma geliyor.

Haberin Devamı

IMAX Kamera ve Sinemanın Diğerlerinden Farkı Nedir?

Perde boyutundan, ses kalitesine, oturma dizaynı ve konforundan, görüntü kalitesine birçok farklılıkları içerir. En belirleyici ve en cezbedici özelliği de görüntü kalitesini olabilen en maksimum seviyede sunmasıdır. Bu kriter zaten insanları kendine çekmekte ve daha fazla seçilen konumuna getirmektedir.

Maximum İmage olarak geçen bu sistemin görüntü kalitesindeki içerdiği son teknoloji ve sinema perdesinin büyüklüğü bu konuda iyi bir sunum oluşturuyor. Ayrıca yarım daire izleme açısı oluşturarak insanı filmin içine çekiyor.