Eğitim İlk öğrencilerini bekliyor

İlk öğrencilerini bekliyor

06.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Demirören Medya Lisesi, LGS puanıyla alacağı ilk öğrencilerini bekliyor. Demirören Medya Center’da yer alan lisede öğrenciler, geleneksel ile yeni medyayı profesyonel isimlerden öğrenecekler.

İlk öğrencilerini bekliyor

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ - Demirören Medya Center bünyesinde kurulan, resmi açılışı 31 Mayıs’ta Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla yapılan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), ilk öğrencilerini bekliyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınav sonucuna göre başvuruların kabul edileceği lisede, Radyo Televizyon ve Gazetecilik olmak üzere iki alanda eğitimler verilecek. Basılıdan dijitale, televizyondan podcast’e, sosyal medyadan YouTube’a zengin içerikte derslerin sunulacağı okulda, öğrenciler, geleneksel ve yeni medyayı sektörün profesyonellerinden  öğrenecekler. Özel okul olanaklarıyla devlet okulu olarak hizmet verecek medya lisesinde sunulacak eğitimin ayrıntılarını Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan’a sorduk.

Haberin Devamı

İHTİYACA GÖRE MÜFREDAT 

- Demirören Medya Lisesi’nin kuruluş amacı nedir? Diğer meslek liselerinden ayrılan özellikleri neler?

Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi. Geleceğin televizyoncu ve gazetecilerini yetiştirmek için açılmış bir okul. Özel sektör ile mesleki ve teknik Anadolu liselerini buluşturan çok önemli bir proje. Sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına şimdiye kadar yapılmış en somut proje.  

- Sizi yakından tanıyabilir miyiz?

Demirören Medya MTAL’in Müdürüyüm. Radyo televizyon öğretmenliği yapıyorum. 2013’ten bu yana Milli Eğitim Bakanlığı teknik danışmanlığı yapıyorum. Canlı yayın, görüntü ve ses teknik danışmanıyım.

- Lisede, hangi alanlarda, nasıl bir eğitim verilecek? 

Radyo Televizyon ve Gazetecilik alanlarında eğitimler verilecek. Radyo Televizyon’da video, kurgu, kamera, ses ve ışık uygulamaları, televizyon programcılığı, senaryo, nesne canlandırma, kısa film, kameramanlık; Gazetecilik’te haber toplama ve yazma, haber fotoğrafçılığı, redaksiyon, dijital medyada habercilik, mizanpaj, muhabirlik, WEB arayüz tasarımı dersleri olacak.

Haberin Devamı

- Derslere kimler girecek?

Eğitim müfredatını sektörün ihtiyaçlarını ön plana alarak Demirören Medya’daki profesyonellerle birlikte oluşturduk. Uygulama kısmını da MEB’in bize temin ettiği öğretmenler ve Demirören Medya’nın profesyonelleriyle birlikte gerçekleştireceğiz.

İlk öğrencilerini bekliyor

BAŞARI BURSU VERİLECEK

- Liseye kimler başvuru yapabilecek?

Radyo Televizyon 15, Gazetecilik 15 olmak üzere toplam 30 öğrenci kontenjanımız var. Türkiye’nin her yerinden LGS’de belli bir puan almış öğrenciler başvurabilirler. İstanbul dışından geleceklere yurt, ücretsiz servis ve yemek olanağımız mevcut. 

- Burs olanakları var mı?

Başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlanacak. 500 puan alana aylık 1000 TL, 485-500 puan arasına 750 TL, 470-485 puana 500 TL burs verilecek.

1 YIL İNGİLİZCE HAZIRLIK VAR

- Öğrenciler okulda fiziki olarak hangi imkânlardan yararlanabilecekler?

Demirören Medya, Türkiye’nin en büyük medya kuruluşlarını bünyesinde barındıran bir yapı. Biz de bu yapının içinde bir birimiz. Buranın tüm fiziksel, teknolojik imkânlarından öğrencilerimiz faydalanabilecekler. Sınıflarımız ofis hayatına, buradaki medya sektörüne uygun olarak tasarlandı. Aynı zamanda medya kuruluşlarıyla bağlantısı olan okulumuzda öğrenciler, bir kapıdan Kanal D ve CNN Türk’ün stüdyolarına, diğer kapıdan Milliyet, Hürriyet, Posta’nın ofis ortamlarına çok rahat geçiş yapabilecekler.

Haberin Devamı

- Yabancı dil olanaklarınızdan bahsedebilir misiniz?

Öğrenciler 1 yıl İngilizce hazırlık eğitimi alacaklar. Derslerimizin çoğunu İngilizce işlemeyi düşünüyoruz. Yabancı dil eğitimini güçlendirmek adına uluslararası faaliyetler planlıyoruz, staj ve eğitim imkânları da olacak. Mezun olduklarında dünyanın herhangi bir yerinde eğitim alıp çalışabilecekler.

LGS puanıyla öğrenci alan devlet liselerine tercihler 20 Temmuz’a kadar devam ediyor. Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de LGS puanıyla ilk öğrencilerini alacak.