Eğitimİki Kare Farkı Nasıl Bulunur? Formül Ve Örnek Sorular İle İki Kare Farkı Konu Anlatımı

İki Kare Farkı Nasıl Bulunur? Formül Ve Örnek Sorular İle İki Kare Farkı Konu Anlatımı

21.03.2022 - 14:27 | Son Güncellenme:

Matematikte birbirinden farklı pek çok formül bulunmaktadır. Bu formüller pek çok problem ve sorunun çözümünde bizlere kolaylık sağlamaktadır. Bu formüllerden birisi de iki kare farkı formülüdür. İki kare farkı formülü pek çok işlemler ve konuda karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle öğrencilerin mutlaka bilmesi gereken konular içerisinde yer almaktadır. Peki, iki kare farkı nasıl bulunur? Formül ve örnek sorular ile iki kare farkı konu anlatımını sizlere detaylıca derledik.

İki Kare Farkı Nasıl Bulunur Formül Ve Örnek Sorular İle İki Kare Farkı Konu Anlatımı

Sayıların birbiri arasındaki kare farkını öğrenebilmek için bir açılım formülü bulunmaktadır. Bu formül üzerinden verilen sayılar ile birlikte kolay bir şekilde çözüm elde edilmektedir. İki kare farklı pek çok matematik probleminde karşımıza çıkması nedeniyle de önemli bir yere sahiptir.

Haberin Devamı

 İki Kare Farkı Nasıl Bulunur?

 İki kare farkı matematiğin en temel formüllerinden birisidir. En çok merak edilen konuların başında gelen iki kare farkı iki sayının kendi karesinin birbirinden farkı olarak ifade edilmektedir. Küçük rakamlarda iki kare farklı kolay bir şekilde bulunabilmektedir. Fakat sayılar büyüdükçe iki kare farkı formülünün uygulanması hem zaman hem de doğruluk açısından çok önemlidir. 

 İki kare farklı temel matematik formülleri arasında yer almaktadır. Bu doğrultuda iki kare farkı a ve b rakamları üzerinden ele alınırsa formül şu şekilde olmaktadır:

 - a² - b² = ( a-b ) * ( a + b )

 Bu formül iki kare farkı formülü olarak matematikte pek çok soruda kolaylık sağlamaktadır. Bu şekilde öne çıkan a ve b rakamları üzerinden sayılar yerine formülde yazıldığı zaman iki kare farkı kolay bir şekilde bulunmaktadır. 

Haberin Devamı

 Formül ve örnek Sorular İle İki Kare Farkı Konu Anlatımı

 İki kare farkı formülü sabit bir terim olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle matematiğin en temel formüllerinden biridir ve pek çok soruda bize kolaylık sağlamaktadır. İki kare farkı formülünde a ve b sabit sayılar ele alındığı zaman iki kare formülü a² - b² = ( a-b ) * ( a+b ) şeklinde hesaplanmaktadır. 

 İki kare farkı formülü örnekler ile daha kolay öğrenilebilmektedir. Buna göre iki kare farkına örnek şunlar verilebilir:

 - 5 ve 3 sayısının kare farkı formül ile şu şekilde bulunabilir: 

 a² - b² = ( 5-3 ) * ( 5+3 ) = 2 * 8= 16

 Bu örnekte görüldüğü gibi 5 ve 3 sayısının kare farkı formül uygulayarak çözümlenmiştir. Farklı sayılar ile yine bu formül üzerinden iki kare farkını bulmak mümkündür. Bununla birlikte pek çok işlem de kolay bir şekilde yapılabilmektedir.