EğitimHot Dog Ne Demek, Türkçesi Nedir? Hot Dog İsmi Nereden Geliyor?

Hot Dog Ne Demek, Türkçesi Nedir? Hot Dog İsmi Nereden Geliyor?

05.07.2022 - 17:15 | Son Güncellenme:

Hot dog oldukça çok sevilen lezzetli bir yiyecektir. Yiyeceğin bir sandviç çeşidi olduğu bilinmektedir. Bu sandviç içerik olarak sosislidir. Yani sosisli sandviçin meşhur ismi hot dog olarak dikkat çekmektedir. Özellikle sokak lezzetlerini sevenler için ideal bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Nefis tadıda herkesi memnun etmektedir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.

Hot Dog Ne Demek, Türkçesi Nedir Hot Dog İsmi Nereden Geliyor

Hot dog birçok yemek yerinde satılan harika bir sandviçtir. Sosisli olan bu sandviçi herkes bayıla bayıla tüketmektedir. Özellikle sıcak olarak servis edildiğinde oldukça nefis olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Hot Dog Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Hot dog Türkçede sıcak köpek anlamına gelse de aslında sadece sosisli olarak bilinmektedir. Yani sosisli sandviçin ismi her yerde hot dog olarak bilinir. Kökeni Amerika olan bu sandviç Almanya ve birçok ülkede en vazgeçilmez lezzetler arasına girmiştir. Tabi ülkemiz içerisinde de her yaştan kişinin ilgi duyduğu ve sıkça tükettiği bir sandviçtir.

Hot Dog İsmi Nereden Geliyor?

Hot dog isminin sandviçe verilmesi ile ilgili bir hikaye bulunmaktadır. Buna göre 1901 yılında New York'ta bir beyzbol maçında yer alan satıcılar “Daksund sosisleriniz sıcakken hemen alın!” diye satış yapıyorlardı. Bu sahne bir karikatür çizimine konu olur. Ancak bir köpek cinsi olan Daksund yerine Hot Dog ifadesi kullanılır.

Haberin Devamı

Hot dog Türkçe olarak 'sıcak köpek' anlamına gelir. Tabi bu sadece anlatılan hikayeden akıllarda kalmıştır. Hot dog, sosisli sandviç olarak tüm dünyada bilinir.