Eğitim Hollywood Ne Demek? Hollywood İsmi Nereden Gelir?

Hollywood Ne Demek? Hollywood İsmi Nereden Gelir?

05.07.2022 - 17:13 | Son Güncellenme:

Hollywood Amerika Birleşik Devletlerinde yer alan bir yerleşim bölgesidir. Genellikle sinema endüstrisinin kalbi olarak bilinen ve sinema ile anılan Hollywood sektör içinde de sık sık kullanılır. Büyük bir yapım olan Hollywood dünya genelinde kendini ispatlamış bir yapım şirketidir. Hollywood'un ne demek olduğunun yanında isminin nereden geldiğini de sizler için derledik.

Hollywood Ne Demek Hollywood İsmi Nereden Gelir

Hollywood ismi Hobart Johnson Whitley tarafından verilmiştir. ABD'de bir yerleşim birimi olan Hollywood herkes tarafından sinema yapımları ile anılmaktadır.

Hollywood Ne Demek?

Amerika Birleşik Devletlerinde bir yerleşim birimi olan ABD günümüzde sinema endüstrisinin kalbi olarak bilinmektedir. Yalnızca bir şehir ismi olmaktan öte olan bu bölge gelişmiştir ve birçok kişi tarafından da turistik olan nitelendirilir.

Hollywood İsmi Nereden Gelir?

Hollywood'un babası olan Hobart Whitley eşi ile beraber balayı için küçük bir kasabada gezerken Hollywood isminin yazılı olduğu tepeye gelmişlerdir. Eşi ile vakit geçiren Whitley'in yanına ahşap kutular taşıyan biri gelir. Whitley ona ne yaptığını sorduğunda adam ona 'hauling wood' yani kutsal ahşap taşıdığını söyler. Whitley farklı yerleri geliştirmesi ile bilinen bir isim olduğu için bu bölgeye de isim vermek istedi. Sonrasında Holly (İngiltere) Wood ise (İskoç) anlamını taşıyarak bölgeye verildi. Sonrasında Whitley kasaba üzerinden büyük toprak parçaları aldı ve bazı şirketler ile anlaşma sağlayarak kasabanın gelişmesine yardımcı oldu. Bu sayede Hollywood gelişmiş ve adını hızla duyurmuş bir bölge oldu.