EğitimHiciv Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hicvetmek Ne Anlama Gelir?

Hiciv Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hicvetmek Ne Anlama Gelir?

29.05.2021 - 06:08 | Son Güncellenme:

Gün içerisinde anlamını bilmediğimiz pek çok kelime kullanılmaktadır. Bu tür kelimeler kimi zaman yaygın olarak duyulmuş olsa da kimi zaman az duyulan kelimeler olabilmektedir. Halk arasında nadirde olsa duyulan kelimelerden birisi de hiciv kelimesidir. Bu yazımızda hiciv ne demek, TDK sözlük anlamı nedir, ne anlama gelir detayları ile derledik.

Hiciv Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Hicvetmek Ne Anlama Gelir

Hiciv kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup Türkçemize geçmiş bir kelimedir. Hiciv kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı yergi şeklinde geçiyor.

Hiciv Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Akşam televizyon kanalları, dergiler, gazeteler ya da farklı internet sitelerinde az duyulan kelimeler, insanların meraklanmasına yol açmaktadır. Bu tür az duyulan ve ilginç olan kelimelerden birisi de hiciv kelimesidir.

Hiciv kelimesi için insanlar TDK sözlük sitesindeki anlamına bakmak ve bilgi almak istemektedir. Hiciv kelimesinin TDK sözlüğünde tek bir anlam yer almakta ve yergi anlamını taşımaktadır.

Hicvetmek Ne Anlama Gelir?

Hicvetmek kelimesi hiciv kelimesinden türetilmiş bir kelimedir. Hicvetmek kelimesi alay yoluyla yermek anlamına gelmektedir. Hicvetmek kelimesinin cümle içinde örnek kullanımı ise şöyledir;

“İkimizin de birbirimizi istemeyerek hicvettiğimize aldırmadan bekledim.”