EğitimHattı Müdafaa Yoktur Sathı Müdafaa Vardır Ne Demek? Ne İçin Kullanılmıştır?

Hattı Müdafaa Yoktur Sathı Müdafaa Vardır Ne Demek? Ne İçin Kullanılmıştır?

17.03.2021 - 01:24 | Son Güncellenme:

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük sözlerinden biri olan Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır sözü, pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır ne demek? Ne için kullanılmıştır? İşte bu konuda merak edilen bilgiler.

Hattı Müdafaa Yoktur Sathı Müdafaa Vardır Ne Demek Ne İçin Kullanılmıştır

 Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün dile getirdiği bu cümle, tarihe altın harflerle yazılmıştır. Derin ve çok önemli bir anlam ifade etmesinin yanı sıra, vatana ve milleti anlatır.

Haberin Devamı

 Hattı Müdafaa Yoktur Sathı Müdafaa Vardır Ne Demek? 

 Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır, Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri açıdan dünyaya kattığı bir taktiktir. Büyük ya da küçük savaş bölgesindeki birliklerin bulundukları yerde yeniden bütünlük oluşturarak, hemen saldırıya geçmesi olarak ifade edilebilir. Yani birlikler nerede cephe oluşturmuş ise, bulundukları bölgeden karşı tarafa yeniden saldırı uygulaması gerekir.

 Ne İçin Kullanılmıştır?

 Bu taktik Mustafa Kemal Atatürk üzerinden tüm birliklere ulaştırılmıştır. Özellikle Yunan ordusunun taarruza geçtiği dönemde kullanılan bir taktik olarak öne çıkıyor. Böylece şaşırtmaca yaparak, farklı bölgelerdeki küçük ya da büyük birlikler saldırdığında Yunan ordularını büyük bir mağlubiyete sürüklemiştir.