EğitimHalep Kalesi Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Halep Kalesi Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

11.11.2021 - 16:55 | Son Güncellenme:

Günümüzde Türkiye'de ve dünyada pek çok tarihi kale bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Halep kalesidir. Halep kalesi dünyanın en eski ve en büyük kalelerinden biridir. Dolayısıyla bu kale nerede olduğu ve ne gibi özelliklere sahip olduğu oldukça merak edilir. Bu bakımdan Halep Kalesi hakkında birçok bilgiye sahip olabilir ve günlük hayatta rahatlıkla kullanabilirsiniz. Halep Kalesi Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri ve Hikayesi nedir tüm detayları ile derledik.

Halep Kalesi Nerede Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Halep Kalesi günümüzde Suriye'de Hale şehrinde bulunmaktadır. Şehre hakim bir tepenin üzerinde bulunan bu kalenin tarihi M.Ö. 3000'li yıllara kadar dayanmaktadır. Bunun yanı sıra daha pek çok özelliği bulunan Halep Kalesi dünyanın en eski yapıları arasında yer almaktadır.

Halep Kalesi Nerede?

Halep Kalesi Suriye'nin kuzeyinde bulunan Halep şehrinde bulunmaktadır. Bununla birlikte Halep Kalesi kuvvetlendirilmiş büyük bir ortaçağ sarayı olmaktadır. Bunun yanı sıra bu kaleye Aga Khan Trust for Culture ile Aleppo Archeological Society tarafından 2000'li yıllarda detaylı bir restorasyon çalışmaları yapılmıştır.

Tarihi Kalenin Özellikleri ve Hikayesi

Halep kalesi dünyanın en büyük ve en eski kalelerinden biri sayılmaktadır. Oldukça ihtişamlı ve görkemli bir yapı olan bu kale görenleri hayrette bırakacak bir sanat eseridir. Tarihi M.Ö. 3000'li yıllara kadar dayanmakta ve dönemsel olarak onarılmaya çalışılmıştır.

Aynı zamanda Halep şehrine hakim bir tepenin üzerinde bulunur ve bulunduğu tepe pek çok medeniyet tarafından fethedilmiştir. Mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden biri olan bu yapının çoğu Eyyubiler dönemine dayandırılmaktadır.