EğitimGiyotin Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Giyotin Ne İşe Yarar?

Giyotin Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Giyotin Ne İşe Yarar?

11.06.2021 - 15:17 | Son Güncellenme:

İnsan, konuşarak anlaşan bir canlıdır. Çağımızda ise iletişim ve etkileşim çok yoğun bir biçimde yaşanmaktadır. İnsan topluluklarının zamanla farklı dilleri ortaya çıkmıştır. Günümüzde de Türk diline başka yabancı dillerden sözcükler girmiştir. Bazen de günlük yaşamda yaygın kullanımı bulunmayan sözcüklere rast gelmek olanaklıdır. Giyotin sözcüğü böyle bir sözcüktür. İşte, giyotin nedir, giyotin ne anlama gelir, giyotin ne işe yarar ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Giyotin Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Giyotin Ne İşe Yarar

Fransızcadan Türk diline geçmiş bir sözcük olan giyotinin acı bir fonksiyonu bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Giyotin Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Giyotin kelimesinin anlamını öğrenmek için önce eş, dost ya da arkadaşlara sorma yoluna gidilebilir. Ancak doğru adres Türk Dil Kurumu sözlüğüne bakmaktır. Türk Dil Kurumu ( TDK ) sözlüğünde şu açıklama yer almaktadır:

Fransa'da, ölüm cezasına çarptırılanların başını kesmek amacıyla kullanılan bir araç

Basımevi ve benzer yerlerde kağıtları kesmek için kullanılan araçtır.

Giyotin Ne İşe Yarar?

Giyotin ilk kez Fransa'da 1792 tarihinde bir hırsızın infazında kullanılmıştır. Alet adını mucidi olan "Joseph Ignace Guillotin"den almıştır. Giyotin, bilhassa Fransız İhtilali ile ünlenmiştir. Fransa'da 1981 yılına kadar, yani idam cezasının kaldırılmasına kadar resmi idam aleti olarak kullanılmıştır.