EğitimGeleceğin iletişimcileri liselerini ziyaret ettiler

Geleceğin iletişimcileri liselerini ziyaret ettiler

04.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

.

Geleceğin iletişimcileri liselerini ziyaret ettiler

Türkiye’nin en büyük medya grubu bünyesinde eğitim veren Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınav sonrasında tercih dönemini rekorla tamamladı. Birçok Anadolu ve fen lisesinin yüzdelik dilimlerini geride bırakarak zirvede yer alan okulu 0,12 yüzdelik dilimden öğrenciler tercih etti. Dereceye girerek Demirören Medya MTAL’i kazanan başarılı öğrenciler, okulu ziyaret etti; Okul Müdürü Atila Ertoğan’dan bilgi aldılar.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR’DAN GELDİ

Demirören Medya MTAL’yi kazanan öğrencilerden, LGS’de 0,12’lik dilime giren Mustafa Said Araç, 481 puan alarak 0,30’luk dilimde yer alan Dila Rengin Yılmaz ve 476 puanla 0,60’lık dilime giren Deniz Akman, farklı illerden gelerek okullarını gezdiler. Derslikleri, bilgisayar laboratuvarını ve sosyal alanı yakından gören gençler, okulu çok beğendiklerini dile getirdiler.

Diyarbakır’dan gelen Mustafa Said Araç, Radyo ve Sinema bölümünü tercih etti. Araç, “489,5 puan aldım, sınava özellikle son 2 ay çok çalıştım. Bence okul, İngilizce eğitimi ve yurt dışı olanakları bakımından ortalamanın üstünde. Benim de en büyük problemim İngilizce. O yüzden burası benim için harika bir fırsat olacak. Ayrıca okulun medya kampüsünün içinde olmasının bize çok fayda sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘İMKÂNLARI ÇOK İYİ’

Diyarbakır’dan gelen; yine Radyo ve Sinema bölümünü tercih eden Dila Rengin Yılmaz ise okulu tercih etmesinin nedenini şöyle anlattı: “Sınava hazırlanma sürecim stresliydi, çok çalıştım ama sonu güzel oldu. Standartları ve bize sunduğu imkânları iyi olduğu için burayı tercih ettim. Bence Türkiye standartlarının üstünde o nedenle fen ve Anadolu lisesinde değil burada okumak istedim. Staj imkânları, yurt dışı olanakları ve İngilizce eğitimi beni etkiledi. Okul, devlet ve özel okul karışımı gibi sosyal alanlarımızın olmasını da sevdim. Yeni bir dönem başlıyor o nedenle çok heyecanlıyım. Tıp mühendisliği okumak ve yurt dışında bu mesleği yapmak istiyorum. Gündeme bakar haberleri takip ederdim. Okulda da bu işin teknik bilgisini öğreneceğim”

‘GAZETECİ OLMAK İSTİYORUM’

Geleceğin iletişimcileri liselerini ziyaret ettiler

Eskişehir’den gelen Deniz Akman ise Gazetecilik bölümüne yerleşti. “Sınavdan önce çok çalışmıştım, 476 puan aldım, 0,60’lık dilime girdim. Şu anda da bunun gururuyla kendimi iyi hissediyorum” diyen Akman, Demirören Medya MTAL’yi geleneksel eğitimden ve diğer okullardan farklı olduğu için tercih ettiğini kaydetti. “İnternette okul tercihimi yaparken Demirören Medya’yı keşfettim ve gelip gördüğümde beklentilerimin üzerinde olduğunu gördüm” diyen Akman, şunları söyledi: “Medya sektöründe ilerlemek istiyorum. Burası gayet iyi, yeni ve güzel bir okul. Ayrıca burada iyi bir dil eğitimine ve yurt dışında staj yapma imkanına sahip olacağız. Hem iyi bir iletişimci olma şansını hem de Türkiye’nin en iyi üniversitelerine girme şansını yakalayacağız. Yazılarımın insanlar tarafından okunmasını ve iyi bir gazeteci olmayı istiyorum.”

Haberin Devamı

15 KİŞİLİK SINIFLARDA 5 YILLIK EĞİTİM

Gazetecilik ve Radyo-Televizyon olmak üzere iki bölümle açılan lisede öğrenciler basılıdan dijital medyaya, televizyondan podcast’e, sosyal medyadan YouTube’a kapsamlı bir müfredatla dünya standartlarında çağdaş bir eğitim alacak. Okul, Türkiye’nin en büyük medya grubu olan Demirören Medya’nın içinde eğitim verecek. Lisede 15 kişilik sınıflarda, 1 yılı İngilizce hazırlık sınıfında 5 yıllık eğitim verilecek. Hazırlık sınıfında öğrenciler, yabancı dil derslerini ana dili İngilizce olan öğretmenlerden alacaklar.