EğitimFsı Motor Nedir, Özellikleri Nelerdir? Fsı Motor Nasıl Çalışır?

Fsı Motor Nedir, Özellikleri Nelerdir? Fsı Motor Nasıl Çalışır?

18.02.2022 - 15:24 | Son Güncellenme:

Araç motorları farklı özellikleri ile birbirinden ayrılmaktadır. Bu özelliklerden en önemlisi yakıtı yakma şekli olmaktadır. Pek çok markada benzer yakıt yakma teknolojisi kullanılmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile araç motorları yeni sistemlerle donatılmaktadır. Peki, FSI motor nedir, özellikleri nelerdir? FSI motor nasıl çalışır? İşte, FSI motor hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Fsı Motor Nedir, Özellikleri Nelerdir Fsı Motor Nasıl Çalışır

 FSI motor klasik motor çalışma sisteminden farklı olan bir teknoloji ile üretilmiş motor olarak ifade edilmektedir. Bu motoru diğer motor türlerinden ayıran en belirgin özellik ise yakıtı püskürtmesi olmaktadır. Bu sayede daha konforlu bir sürüş sunmaktadır.

Haberin Devamı

 FSI Motor Nedir, Özellikleri Nelerdir?

 FSI motor, yakıt yakma sistemi enjeksiyondan doğrudan silindire püskürtme şeklinde olan bir motor çeşidi olarak ifade edilmektedir. FSI motora sahip olan araçlarda püskürtme basıncı 100 bara kadar çıkabilmektedir. Basıncın bu kadar yükseğe çıkmasının en önemli nedeni yakıtın hava ile temas ederek daha kaliteli bir karışım haline gelmesi olmaktadır. FSI motorlar yakıt tasarrufu sağlamak başta olmak üzere motorlardan alınan veriminde artmasını sağlamaktadır. FSI motor halk arasında halter motor olarak ifade edilmektedir.

 FSI Motor Nasıl Çalışır?

 FSI motorlarda yakıt enjeksiyondan doğrudan silindire püskürtülerek hava ile yakıtın silindir içinde eşit şekilde dağılması sağlanmaktadır. FSI motora sahip araçlar özellikle konforlu sürüşlerde düşük devirlerde aracın kullanılmasına olanak sağlamaktadır. FSI motorlar araçların daha az yakıt tüketmesini sağlayarak yakıttan tasarruf etmektedir.