EğitimFraktür Nedir? Tıp Dilinde Fracture Ne Anlama Gelir?

Fraktür Nedir? Tıp Dilinde Fracture Ne Anlama Gelir?

08.03.2021 - 13:24 | Son Güncellenme:

Fraktür günlük dilde kullanılan bir kelime değildir. Yaşamda karşılaşmış olmak olasılığı pek azdır. Fakat fraktür sözcüğünün kemik ve kemik kırığı ile ilgili olduğu düşünülürse bu kelimenin ne anlama geldiği dikkatleri çekecektir. İşte fraktür hakkında ilgiyle okuyacağınız bilgileri sizler için derledik. Fraktür nedir? Tıp dilinde fracture ne anlama gelir? İşte, tüm detaylar.

Fraktür Nedir Tıp Dilinde Fracture Ne Anlama Gelir

Fraktür Latince bir kelime olup; anlam itibariyle kemik kırılması ile karıştırılsa da kemik kırılmasından farklı bir anlam ihtiva etmektedir.

Haberin Devamı

 Fraktür Nedir?

 Fraktür kelimesi Latince bir sözcüktür ve medikal cihazlarda kolay kolay görülmeyen kemik yapısı ve kıkırdakta meydana gelen ufak bozulmaları ifade eder.

 Tıp Dilinde Fracture Ne Anlama Gelir?

 Tıp dilindeki diğer terimler gibi fraktür de Latince bir kelimedir. Fraktür çoğunlukla kemik kırılması ile karıştırılsa da kemik kırılması değildir. Fraktür bilhassa çocukluk evresinde ve ön kol, femur, dirsek çevre humerus suprakondiler ve benzer kırıklar şeklinde görülür.

 Fraktür; vücutta bulunan kemikleri iç ya da dış etkenler neticesinde anatomik yapısının değişmesi ve bozulması halidir. Bu etkinin kuvvetine göre de fraktür farklı sonuçlara sebep olur. Fraktür tıbbı cihazlarda kolay kolay görülemeyen kemik yapısında ve kıkırdakta oluşan ufak bozulmalar şeklinde gerçekleşir.

YAZARLAR