EğitimFlowmetre Nedir, Ne İşe Yarar? Flowmetre Ne İçin Kullanılır?

Flowmetre Nedir, Ne İşe Yarar? Flowmetre Ne İçin Kullanılır?

13.09.2022 - 16:41 | Son Güncellenme:

Flowmetre, diğer isimleriyle debimetre ya da akış ölçer olarak bilinir. Flowmetre sıvı, gaz ya da buhar gibi akışkanlığı olan maddelerin bir tesisattan birim zamanda ne kadar geçtiğini ölçer. Flowmetre elektronik bir ölçüm cihazıdır. Flowmetre nedir ve ne için kullanılır sizler için derledik.

Flowmetre Nedir, Ne İşe Yarar Flowmetre Ne İçin Kullanılır

Flowmetre, sıvı, gaz ya da buhar gibi akışkan maddelerin tesisattan birim zamanda ne kadar geçtiğini ölçmeye yarayan bir cihazdır. Flowmetre debimetre olarak da bilinir.

Flowmetre Nedir, Ne İşe Yarar?

Flowmetre, diğer adı ile debimetre olarak bilinen bir araçtır. Flowmetre, sıvı ya da gazların hacimsel olarak hızını ölçmek için kullanılır. Doğrusal ya da doğursal olmayan sıvı ya da gazların hacimsel akışını debimetre ya da flowmetre ile ölçmek mümkündür. Makine mühendisliğinin temel uğraşlarından biridir ve bu ölçümlerin de önemli bir yeri vardır. Pompaların, ısı değiştirici sistemlerinin ya da kompresörlerin imalat performans testlerinde debi ölçümü yapılır. Akışkanların bir kanal içinde akması durumunda debilerinin ölçülmesi önem taşır. Flowmetrenin sıvı ve gaz olmak üzere iki türü vardır.

Flowmetre Ne İçin Kullanılır?

Flowmetre acil servislerde, ev bakımlarında ya da hastanelerin gaz prizlerinde kullanılabilir. Flowmetre ile medikal hava ya da medikal oksijen akışını lt/dk cinsinden kontrol etme imkanı bulabilirsiniz. Oksijene ve basınca dayanıklı olan flowmetre ile akış hızı ölçülür. Sıkılaştırılmış gaz tüpünden ve merkezi besleme sisteminden çekilen gazların debisi flowmetre ile kontrol edilir. Flowmetre akış ölçer ya da debimetre olarak da bilinir.