EğitimFestina Lente Ne Demek, Türkçesi Nedir? Festina Lente Hikayesi Nedir?

Festina Lente Ne Demek, Türkçesi Nedir? Festina Lente Hikayesi Nedir?

13.01.2022 - 04:06 | Son Güncellenme:

Festina Lente merak edilen özdeyişlerden biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından ne demek olduğu merak edilen kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Festinal Lente ne demek öğrenebilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz. Festina Lante demek, Türkçesi nedir? Festina Lente hikayesi nedir detaylarıyla derledik.

Festina Lente Ne Demek, Türkçesi Nedir Festina Lente Hikayesi Nedir


Festina Lente, dilimizde yavaşça acele et anlamına gelmektedir. Festina Lente bir özdeyiştir ve Titus ile İmparator Augustus'un kullanmış olduğu bir motto olarak bilinmektedir.

Festina Lente Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Festina Lente Türkçesi 'yavaşça acele et' anlamına gelmektedir. Kelimenin kökeni Grekçedir ve bir özdeyiş olarak bilinmektedir. Festina Lente aynı zamanda İmparator Augustus ile Titus'un kullandığı bir motto olarak da bilinmektedir.

Hızlı olmanın tehlikeli, yavaş olmanın ise başarısızlık olduğu düşünüldüğünden en doğrusunun ağır bir şekilde acele etmek olduğu savunulmaktadır. Bu sayede daha sağlam adımlar atılacağı ve başarıyla ulaşılacağı düşünülmektedir.

Festina Lente Hikayesi Nedir?

Yunanca bir deyiş olan Festina Lente 'yavaşça acele et' anlamına gelmektedir. Kelimenin figürü bir çapanın etrafına sarılı olan yunus ile bağdaştırılmaktadır. Bu figürün anlatmak istediği ile bağdaşan Festina Lente yavaş olmayı ve aynı zamanda yavaş yavaş acele etmeyi savunur. Hem çapa gibi ağır olmayı ve sabit olmayı hem de yunus enerjisiyle hızlı olmayı savunmaktadır. Hızlı bir iş yapıldığında yanlışların meydana çıkabileceğini, yavaşlığın ise kimseyi bir yere götürmeyeceği anlamına gelir.

Festina Lente yavaş ve emin adımlarla ilerlemek, bir nevi herhangi bir işe başlarken temkinli olmak ve derin bir nefes alarak başlamak anlamına gelir. Bir aşamada yavaşlamak kişiye düşünme ve odaklanma imkanı verdiğinden kademeli ilerlemek daha sağlam ve emin adımlarla ilerlemeyi sağlar. Bu şekilde hareketin olması gerektiği fakat doğru bir şekilde olması gerektiği düşünülmektedir.