EğitimExe Ne Demek? Exe Uzantılı Dosya Nasıl Açılır, Ne İşe Yarar?

Exe Ne Demek? Exe Uzantılı Dosya Nasıl Açılır, Ne İşe Yarar?

21.04.2021 - 15:02 | Son Güncellenme:

Bilgisayarda bulunan tüm dosyaların farklı bir uzantısı bulunuyor. Exe uzantısı bu uzantılar arasında yer alıyor. Exe dosyasının tam olarak ne olduğu ve neyi ifade ettiği merak ediliyor. Kişiler exe dosyalarını nasıl açacağını merak ederek bazı araştırmalar yapıyor. Exe ne demek? Exe uzantılı dosya nasıl açılır, ne işe yarar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Exe Ne Demek Exe Uzantılı Dosya Nasıl Açılır, Ne İşe Yarar

Exe, setup dosyalarını temsil eden uzantılardır. Exe dosyaları genellikle bir kurulum dosyasını ifade eder.

Exe Ne Demek?

Dosyaların uzantıları kişiler tarafından merak edilebiliyor. Kişiler bilgisayara indirdikleri bazı dosyaların uzantılarını araştırarak bilgi sahibi olmak istiyor. Exe bu uzantılardan biri olarak, kişilerin önüne çıkabiliyor. Exe dosyası bir dosyayı temsil ediyor. Bu dosyalar genellikle yükleme uygulamalarıdır. Bir oyun veya bir program olabiliyor.

Exe dosyası, setup dosyalarını ifade eder. Kişiler bilgisayarlara indirdiği setup dosyalarının exe uzantılı olduğu görebilir. Bu uzantıların nasıl açılacağı kişiler tarafından bir diğer merak edilen konudur. Kişiler bu dosyalara nasıl erişeceğini ve nasıl açacağını da merak ederek araştıram yapabiliyor.

Exe Uzantılı Dosya Nasıl Açılır? Ne İşe Yarar?

Exe uzantılı dosyaların nasıl kolay bir şekilde açılacağı kişiler tarafından internette gözlemleniyor. Exe dosyaları bir indirme programını ifade eder. Kişiler herhangi bir uygulama veya program yüklediğinde, bu uygulamaların exe uzantılı olduğunu görür. Bu dosyalar genellikle çift tıklanarak kurulur. Bir yükleme dosyasını ifade eden exe uzantıları, kolay bir şekilde açılabiliyor.

Direkt üstüne tıklama yapıldığında kurulum işlemlerine otomatik olarak başlıyor. Kişiler bilgisayarlara indirdiği dosyaları exe uzantılı olarak görebilir. Bu exe dosyaları genellikle kişilerin bilgisayara indirdiği 3. kaynak dosyalarıdır. Tüm dosyaların açılabilmesi için farklı uzantıları vardır. Exe uzantısı da bu dosya açılımlarına yardımcı olan bir uzantı türüdür.