EğitimEwing Sarkom Nedir, Neden Olur? Ewing Sarkomu Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Ewing Sarkom Nedir, Neden Olur? Ewing Sarkomu Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

15.02.2022 - 17:14 | Son Güncellenme:

Ewing sarkom ne olduğu ve neden olduğu sıklıkla internetten araştırılan hastalıklardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından Ewing sarkom tedavi yöntemi de sık sık araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan Ewing sarkom nedir ve neden olur araştırabilir ve tedavi yöntemleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Ewing sarkom nedir, neden olur? Ewing sarkomu tedavi yöntemleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Ewing Sarkom Nedir, Neden Olur Ewing Sarkomu Tedavi Yöntemleri Nelerdir

Ewing sarkom yumuşak dokuda ya da kemikte oluşan bir kanser türüdür.

Ewing Sarkom Nedir, Neden Olur?

Ewing sarkom kemikte ya da yumuşak dokuda olan bir kanser türüdür. Bölgede şişme, ateş ya da ağrı gibi belirtileri olan kanserde aynı zamanda kemik kırığı olması da mümkündür. Yaygın olarak Ewing sarkom göğüs duvarında, bacaklarda ya da pelviste görülür.

22. kromozomunun üzerinde EWSR1 geni olan kişilerde 11.kromozom üzerinde FLI1 geni ve mutasyonları olur. Bu genetik mutasyonların tümü insanın yaşamı süresince kendiliğinden ortaya çıkar yani kalıtsal değildir.

Ewing Sarkomu Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Ewing Sarkomunun tedavi edilmesi için onkolog, ortopedik onkoloji cerrahi ya da radyasyon onkoloğu ile çalışmak gerekir. Olası ewing sarkomu tedavi yöntemleri kemoterapi, radyoterapi, cerrahi ya da kök hücre tedavisidir. Kemoterapide kanser hücrelerinin öldürülmesi için ilaçlar kullanılır ve 6-12 ay arası sürer. Radyoterapide x ışınları ile kanser hücreleri öldürülür. Cerrahide kemiklerin alınması ya da yapay kemikler ile değiştirilmesi işlemi yapılır. Kök hücre tedavisinde ise sağlıklı olan kemik hücrelerinin büyümesi için kök hücre nakli yapılır.