EğitimEsasicilik (Essentializm) Nedir? Esasicilik Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir?

Esasicilik (Essentializm) Nedir? Esasicilik Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir?

25.04.2021 - 06:50 | Son Güncellenme:

Pek çok felsefi sistem ve görüş ile uyum halinde olan esasicilik görüşüne göre, geçmişten gelen değerlerin ve temel bilgilerin önemli kısımları korunarak yeni kuşaklara öğretildiğinde, geçmişin başarısı üzerine yeni kuşaklar daha mükemmel bir toplum yaratabilir. Daha geçmiş kalıcı değerlerin ve temel konuların seçimine önem veren esasicilik (essentializm) nedir, özellikleri ve örnekleri nelerdir tüm detaylarıyla derledik.

Esasicilik (Essentializm) Nedir Esasicilik Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir


Esasicilik, bir felsefeye bağlı olmaktan ziyade direkt olarak bir eğitim hareketi şeklinde doğmuştur. Eğitimin amacı, geleneksek eğitim felsefeleri için kabul edilen esasici eğitim felsefesine göre toplumu değiştirmeden kültürel mirasın aktarılması yoluyla korumaktır. Esasicilik akımının temelinde realizm ve idealizm vardır.

Esasicilik (Essentializm) Nedir?

Esasiciliğin temel amacı, bireylerin zekalarını geliştirmelerine ve yeteneklerini eğitmelerine yardımcı olmaktır. Bu felsefi harekette, öğretmenler bu alanda uzmandır ve geleneksel değerlerin öğretilmesi geniş çapta yayılmıştır. Temel becerileri (okuma, yazma, sayma) vurgulayan bu felsefede, temel konular (anadil, bilim ve tarih) de temel bir odak noktasıdır. Programın konu alanı vurgulanır.

Zamanın deneyimlediği kalıcı temel sorunların ve değerlerin seçimine değer verirler. Eğitimin misyonu kültürel mirası aktarmaktır. Bu eğilim, sınıfta öğretmen otoritesinin vazgeçilmez eğilimini savunmakta ve eğilimi daha çok öğretmen merkezli ve konu merkezli yöntemlerin, stratejilerin, yöntemlerin ve tekniklerin kullanımına odaklanmaktadır.

Esasicilik Eğitim Felsefesinin Özellikleri Örnekleri Nelerdir?

Haberin Devamı

Öğretmenin doğasında çoğu zaman zorlama ve çok sıkı çalışma vardır.

Eğitim ve öğretim süreçlerinde girişim öğrenciye kıyasla öğretmende daha çok olmalıdır.

Konu alanının çok iyi özümsenmesi, eğitim sürecinin özünü oluşturur.

Okulda içerisinde zihinsel disiplin yaklaşımlarının geleneksel metotları kullanılmalıdır. Hayatın bütününü kavratacak ve genel kavramları geliştirecek biçimde bir öğretimin yapılabilmesi için tekrar, soyut düşünme, araştırma, alıştırma, disiplin, ezber ve düz anlatım gibi geleneksel öğretim yöntemleri kullanılmalıdır.

Geçmişten gelen temel değer ve bilgilerin önemli kısımları korunarak yeni nesillere öğretilirse, yeni nesil için geçmişin başarıları üzerine daha iyi bir uygarlık kurulabilir.

 

 

KEŞFETYENİ
Dizi setinde yangın! Bir kişi hayatını kaybetti
Dizi setinde yangın! Bir kişi hayatını kaybetti

Cadde | 16.04.2025 - 14:35

Büyükada'da, dizi çekimlerinin yapıldığı bir konakta çıkan yangın nedeniyle set çalışanı hayatını kaybetti.

Yazarlar