Eş Anlamlı KelimelerMıknatıs Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Mıknatısın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Mıknatıs Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Mıknatısın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

30.06.2022 - 17:01 | Son Güncellenme:

Mıknatıs kelimesinin eş anlamlısı, magnet- çekici demektir. Mıknatıs kelimesinin İngilizce karşılığı yani eş anlamlısı magnet anlamı ise kobalt, demir, nikel gibi metalleri çekerek manyetik alan üreten maddedir. Özgül ağırlığı 2.7gr/cm³ olarak bilinen mıknatıs etrafında manyetik çekim alanı yaratmaktadır. Mıknatıs kelimesinin eş anlamlısı nedir? Mıknatısın eş anlamlısı olan sözcükler nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Mıknatıs Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir Mıknatısın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Mıknatıs kelimesinin eş anlamlısı olan Türkçe sözcük bulunmamaktadır. İngilizce eş anlamlısı ise magnet olarak bilinmektedir. Mıknatıs, albeni ve cazibeyi ifade eden çekiciliği, demir oksit gibi anlamlar taşımaktadır. Ayrıca mıknatısın, nikel ve demirkapan olarak da eş anlamlıları bulunmaktadır. 

Haberin Devamı

Mıknatıs Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

Mınatıs kelimesinin eş anlamlısı magnettir. Çekici veya demirkapan olarak ifade edilmektedir. Mıknatıs, bulunduğu alanda manyetik alan oluşturan bir metaldir. Demir, kobalt ve nikeli çekebilirken, alüminyum ve bakırı çekmemektedir.

Mıknatısın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Mıknatıs sözcüğü, etrafında manyetik alan oluşturan metal türünü ifade etmektedir. Mıknatısın eş anlamlısı sözcükler, demir oksit, demir ya da başka madenleri çeken demektir. Çekiciliği, ise göze çarpan albenisi olan insan anlamı taşımaktadır.