EğitimErkek Beden Ölçüleri Nasıl Alınır? Boy Kiloya Göre Beden Tablosu

Erkek Beden Ölçüleri Nasıl Alınır? Boy Kiloya Göre Beden Tablosu

10.02.2022 - 12:17 | Son Güncellenme:

Erkek ve kadına bağlı olarak beden ölçüleri farklı şekillerde ele alınır. Sonuç olarak fiziksel açıdan erkek ve kadın bedensel biçimde farklılık gösterir. O yüzden kıyafetlerin doğru şekilde uyum sağlaması için beden ölçüleri uygulanır. Peki, erkek beden ölçüleri nasıl alınır? Boy kiloya göre beden tablosu üzerine merak edilen detayları derledik.

Erkek Beden Ölçüleri Nasıl Alınır Boy Kiloya Göre Beden Tablosu

 Genel olarak beden yapısı açısından erkek ve kadın benzerlik gösterir. Ancak söz konusu ölçüler olduğu zaman boyutsal açıdan farklılık ortaya çıkar. Bu sebepten dolayı verilen farklı bölümleri üzerinden ele alınan ölçümler kıyafetlerini uyum sağlamasına imkan verir. Bu konuda boy ve kiloya göre beden tablosu üzerinden işlemler yapılır. Aynı zamanda erkek vücudu üzerinde standart beden ölçüleri farklı kısımlar üzerinden gerçekleşir.

Haberin Devamı

 Erkek Beden Ölçüleri Nasıl Alınır?

 Erkek beden ölçülerini ele alırken vücudun farklı kısımları ölçülür. Bu noktada sırasıyla şu şekilde işlem yapılır;

 - Göğüs ölçüsü, göğüs bölgesini en dıştan kalan kısmı ile birlikte ölçüme alınır.

 - Bel genişliği, kemer bölgesi ele alınmak suretiyle çevresi üzerinden ölçüm gerçekleşir.

 - Bacak uzunluğu, belden kalçaya ve ayak tabanına kadar olan uzunluk ele alınır. Özellikle bacak uzunluğunun ölçüsü her zaman bel kısmı dikkate alınmaksızın parça bölgesine kadar gerçekleşir.

 Genel çerçevede yukarıdaki beden ölçüleri vücudun farklı bölümleri üzerinden ele alınır. Böylece vücuda uyum sağlayan ve rahatlık veren, aynı zamanda güzel gösteren kıyafetlerin kullanılması sağlanır. Genelde bu ölçüler standart olarak ele alınması ile beraber, aynı zamanda erkek vücudu da yapısal olarak farklılık gösterebilir.

Haberin Devamı

 Erkek Beden Ölçüleri Boy Kiloya Göre Beden Tablosu

 Erkek beden ölçüleri boy ve kiloya bağlı olarak beden tablosu üzerinden ele alınmaktadır. Bu beden tablosu içerisinde ise göğüs ölçüsü, bel genişliği ve aynı zamanda bacak uzunluğu bulunur. Bunlara bağlı olarak günümüzde erkek beden ölçüleri için standart bazı rakamlar ön plana çıkmaktadır. Bu rakamlar aynı zamanda belirli harfler üzerinden ele alınır.

 - 44 ile 46 S beden

 - 48 ile 50 M beden

 - 52 ile 54 L beden 

 - 56 ile 58 XL beden

 - 60 ile 62 XXL beden 

 Bu şekilde yukarıdaki beden ölçüleri ele alınmak suretiyle boy ve kiloya bağlı olarak kıyafet tercih edilir. Yukarıda verilen beden ölçüleri genel olarak göğüs ve bel ile beraber bacak üzerinden ele alınan ölçümler doğrusunda standart şekilde hazırlanır. Böylece kişi kendi bedenine ve vücut yapısına uygun olarak kıyafet tercihi gerçekleştirir.