EğitimErek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Felsefede Erek Ne Anlama Gelir?

Erek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Felsefede Erek Ne Anlama Gelir?

01.06.2021 - 16:20 | Son Güncellenme:

Erek ifadesi hem konuşma dilinde kullanılan bir ifade hem de bilimsel bir çağrışımdır. Bu bağlamda erek ile ilgili olarak bilimsel çalışmalar ortaya konmaktadır. Peki, erek ne demektir? Erek hangi bilimin konusunda girmektedir? Erek kelimesinin konuşma dilindeki anlamı nedir? TDK, erek ifadesini kaç başlıkta incelemektedir? İşte, erek ifadesi ve erek bilimi hakkında bilinmesi gerekenler.

Erek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Felsefede Erek Ne Anlama Gelir

Erek, kelime manası olarak amaç, gaye anlamlarına gelmektedir. Bilimsel olarak ise felsefe biliminde rastlanan bir konudur.

Erek Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

TDK'de erek sözcüğünün açıklaması bir isim olarak, gerçekleştirmek amacıyla tasarlanan ve ulaşmak istenilen şey, amaç, maksat, hedef, gaye şeklinde açıklanmaktadır. Bu ifade dışında erek birde erek bilimi olarak da ele alınmaktadır.

Felsefede Erek Ne Anlama Gelir?

Bilimsel anlamda erek, evreni ereklerle araçlar arasında bir ilişkiler dizgesi olarak görmekte olan öğreti ve teleolojidir. Ayrıca insan hareketlerinin yanı sıra, tarih ve doğa olaylarının ve bütünün olduğu gibi tek tek olarak olayların da ereklerle belirlenmiş ve yönetilmiş olduğunu kabul etmekte olan öğretidir.