Eğitim Endonezya'da Şu An Saat Kaç? Endonezya İle Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir?

Endonezya'da Şu An Saat Kaç? Endonezya İle Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir?

26.05.2021 - 06:41 | Son Güncellenme:

Ülkelerin konumu ve konumundan dolayı güneşe olan mesafeleri ülkelerin saatlerini belirlemektedir. Bu durum ülkelere göre farklılık göstermektedir. Endonezya ülkesi ekvatora daha yakın ve Türkiye'ye göre daha doğuda olan bir ülkedir. Bu sebeple Endonezya'da saat dilimi daha önde bulunmaktadır. Peki, Endonezya'da şu an saat kaçtır? Endonezya ile Türkiye arasındaki saat farkı ne kadar bulunmaktadır? İşte, Türkiye ile Endonezya arası saat farkı ve zaman bilgileri detayları.

Endonezyada Şu An Saat Kaç Endonezya İle Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir

Endonezya, ülkemize göre daha doğuda olduğu için saat Endonezya'da bir hayli ileridedir. Yani Endonezya'da sabah ve akşam Türkiye'ye göre daha erken olmaktadır.

Endonezya'da Şu An Saat Kaç?

Türkiye'de saat 19:00 iken, Endonezya ülkesinde saat 23:00 olarak geçmektedir. Endonezya, Türkiye'ye göre daha ileride gitmektedir. Bu durum konum ile alakalı bir durumdur.

Endonezya ile Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir?

Endonezya ile Türkiye arasında tam 4 saatlik bir fark bulunmaktadır. Endonezya konumu itibariyle Türkiye'den daha doğudadır. Bu sebeple orada vakit Türkiye'ye göre daha ileridedir. Örneğin Türkiye'de saat 15:00 iken Endonezya'da çoktan akşam olmuştur ve saatleri 19:00'ı göstermektedir.