EğitimEğitimde ‘üçlük atış’

Eğitimde ‘üçlük atış’

21.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ortaklaşa hayata geçireceği Türkiye Basketbol Federasyonu Basketbol Spor Lisesi’nin protokolü imzalandı.

Eğitimde ‘üçlük atış’

Zeytinburnu’nda inşa edilen Basketbol Gelişim Merkezi’nde düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu katıldı.

Haberin Devamı

Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yerinde inşa edilen merkezin 29 yıllığına MEB uhdesinde olacağını kaydeden Bakan Tekin, “Okulun programları ve ders sistematiği Basketbol Federasyonu’nun belirleyeceği uzmanlarca hazırlanacak, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’mızla irtibatlı olarak onaylanıp yürürlüğe sokulacak” dedi. Tekin, öğrencilere başarı bursu ve harçlık ödemesi de yapılacağını söyledi.

Merkezde 10 bin kişilik salon ve Milli Takım’ın kamp merkezinin yanı sıra otel, müze ve altyapılar için üç salonun yer aldığına dikkati çeken Bakan Bak ise spor lisesinin yalnızca sporcu değil, sporda önemli görevler üstlenecek yöneticiler de yetiştireceğine dikkati çekti. Türkoğlu da okulun 200 öğrenciye hizmet vereceğini söyledi.